Τρίτη 22 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέντε πυρκαγιές έκαψαν δασικές εκτάσεις

Associated Press

Πολλές περιοχές της χώρας και το προηγούμενο διήμερο βρέθηκαν στο έλεος των πυρκαγιών. Σε εξέλιξη βρίσκονταν μέχρι χτες το βράδυ πέντε πυρκαγιές σε Κυπαρισσία, Ρέθυμνο, Κάμπο Καρύστου, Φθιώτιδα και Διδυμότειχο.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη ήταν η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14.05 σε δασική έκταση στην περιοχή Σελλά στην Κυπαρισσία. Σε εξέλιξη βρισκόταν και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου, σε αγροτοδασική έκταση.

Εφτά πυροσβεστικά οχήματα με 16 πυροσβέστες επενέβησαν για να σβήσουν τη φωτιά που εκδηλώθηκε, λίγο πριν τις 13.00, σε δασική έκταση στο Γυμνό Χαλκίδας. Πυρκαγιά βρισκόταν σε εξέλιξη στην περιοχή Μακρακώμη στη Φθιώτιδα που από τις 14.40 έκαιγε δασική έκταση. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με εφτά πυροσβεστικά οχήματα, 20 πυροσβέστες, δυο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο επιχειρούσαν στην περιοχή.

Περισσότερα από 500 στρέμματα με υπολείμματα καλλιεργειών καίγονταν χτες το απόγευμα στην ύπαιθρο του Διδυμοτείχου στο Νομό Εβρου. Η φωτιά ξέσπασε στις 3 παρά τέταρτο το μεσημέρι από άγνωστη αιτία.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Κορωπί, μια ώρα μετά την εκδήλωσή της. Στην περιοχή είχε σπεύσει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη που κατάφερε να περιορίσει τη φωτιά, η οποία έκαψε μικρή έκταση με χαμηλή βλάστηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ