Κυριακή 20 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Σιγόντο στην αθλιότητα

Την επιλογή να σιγοντάρει την προβοκατόρικη επίθεση σε βάρος του ΚΚΕ σχετικά με την εξαγορά της «Γερμανός» από την «COSMOTE», έκανε η ηγεσία του Συνασπισμού. Μάλιστα, η εφημερίδα του, η «Αυγή», μπορεί να ...καμαρώνει ότι πριν ακόμα κι απ' αυτόν τον Γ. Καρατζαφέρη, έθεσε θέμα ...ευθυνών του ΚΚΕ, που τάχα «δικαιολόγησε την εξαγορά», στις σελίδες της, στο φύλλο του Σαββάτου 12 Ιούλη. Η υιοθέτηση των ανυπόστατων ψευδολογιών σε βάρος του Κόμματος από μεριάς τους εξυπηρετεί σκοπιμότητες του Συνασπισμού, η ηγεσία του οποίου εξάλλου έχει δώσει δείγματα γραφής ως προς το πώς αντιλαμβάνεται την πολιτική αντιπαράθεση με το ΚΚΕ, αναμασώντας από καιρό σε καιρό συκοφαντίες, αφορισμούς πάνω σε διαστρεβλωμένες απ' τους ίδιους θέσεις του Κόμματος. Μόλις, άλλωστε, την περασμένη Τετάρτη, ο πρόεδρός του Αλ. Τσίπρας από την Καλαμάτα χαρακτήρισε, ούτε λίγο - ούτε πολύ, το ΚΚΕ ...ψυχοπαθές που χρήζει ψυχανάλυσης!

Πολύ αργότερα, όταν η αθλιότητα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, εκδόθηκε μια ανακοίνωση αποδοκιμασίας, αλλά με τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι του ΣΥΝ, που και μέσω της εφημερίδας του, αλλά και με δηλώσεις στελεχών του, σιγοντάριζαν την επίθεση το προηγούμενο διάστημα. Η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε μετά την ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου επικρινόταν ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ γιατί ενώ «γνωρίζει πως το ΚΚΕ δεν έχει καμιά σχέση με την υπόθεση προτιμά να το αποσιωπά, προτιμά τα υπονοούμενα, επαναλαμβάνει και αυτός τα σχετικά με μια απουσία του ΚΚΕ από την επιτροπή της Βουλής. Ψαρεύει, ως συνήθως, σε θολά νερά».

Τι προηγήθηκε

Η αργοπορημένη αποδοκιμασία, ωστόσο, μικρή αξία έχει, καθώς ακυρώνεται στην πράξη από όσα προηγήθηκαν, αλλά και τα μετέπειτα. Σ' αυτήν την ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την «αποδοκιμασία του στην ατεκμηρίωτη επίθεση του ΛΑ.Ο.Σ. και άλλων πολιτικών παραγόντων στο ΚΚΕ για την υπόθεση "Γερμανός"». Είχαν, όμως, προηγηθεί:

Στην «Αυγή», 12/7, θέμα με τίτλο: «Το ΚΚΕ δικαιολογεί την εξαγορά», στο οποίο ισχυριζόταν πως «το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του έσπευσε να καλύψει τον Γερμανό»! Οι ισχυρισμοί του μάλιστα βασίζονταν σε φράση που ούτε καν υπήρχε στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, στις 13/7, στον Ρ/Σ «Αθήνα 9.84», ερωτηθείς σχετικά, αρκέστηκε στη δήλωση: «Πιστεύω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις κρίνονται από τη θέση και τη στάση που παίρνουν στα πράγματα, από τη θέση και τη στάση που παίρνουν στο Κοινοβούλιο (...). Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να κρίνουν ακόμα και το ΚΚΕ, κανείς δεν είναι εκτός κριτικής»!

Κι αυτό παρότι ο πρόεδρος του ΣΥΝ βεβαίως και γνωρίζει πως όλη η προβοκάτσια δομήθηκε πάνω στη μία και μόνο απουσία βουλευτή του ΚΚΕ από συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής που συζήτησε την υπόθεση «εξαγοράς της "Γερμανός" από την "COSMOTE"». Τι και αν το ΚΚΕ κατ' επανάληψη και στη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και πριν απ' αυτήν, όταν η «Γερμανός» συναλλασσόταν με το κράτος για να παίρνει δουλειές, ήταν το μοναδικό Κόμμα που αντιτιθόταν.

Οι παραπάνω τοποθετήσεις αποτέλεσαν φυσική συνέχεια της προ ενός έτους τοποθέτησης του Συνασπισμού υπέρ της προβοκάτσιας σε βάρος του ΚΚΕ και δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού του είναι αδύνατον να πάει κόντρα στην καιροσκοπική, αντιΚΚΕ φύση του.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 12 Ιούλη του 2007, η «Αυγή» δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: «Τον ...Γερμανό για το "Γερμανό" κάνει το ΚΚΕ». Σε εκείνο το άρθρο η «Αυγή» αναμασούσε τα περί «ύποπτης "απουσίας"» του Κόμματος από την Επιτροπή της Βουλής, την οποία - εκτιμούσε - όταν την αντιλήφθηκε «έβαλε την Ελπίδα Παντελάκη να πει στη Βουλή ότι στην υπόθεση υπάρχει κάτι άλλο πονηρό, μυστικό...»! Ακόμα, έπαιρνε σαφώς το μέρος του Θ. Πάγκαλου, που τότε έπαιζε ρόλο δύναμης κρούσης κατά του ΚΚΕ, γράφοντας «για την ταμπακέρα, λοιπόν, των καταγγελιών του Θ. Πάγκαλου, δεν απαντάει τίποτα ο Περισσός, ενώ την ...μπάλα στην κερκίδα πέταξε η κ. Παπαρήγα»!!!

Εχει αξία να σημειωθεί πως την επόμενη μέρα (δηλαδή την Τετάρτη 12/7) απ' αυτή που εκδόθηκε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η «Αυγή» ένιωσε την ανάγκη να ξαναδώσει εξετάσεις, διευκρινίζοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, δεν υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης της αγοραπωλησίας της "Γερμανός" και στη στάση του ΚΚΕ, αλλά στην προσπάθεια να φανεί ότι "όλοι ίδιοι είναι"»!


Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ