Πέμπτη 17 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ «LADY FASHION»
«Θα το παλέψουμε μαζί σας»

Την αλληλεγγύη του Κόμματος στους εργάτες μετανάστες της επιχείρησης, που παλεύουν να πληρωθούν τα μεροκάματά τους, μετέφερε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στέλνοντας το μήνυμα «Ελληνες και ξένοι εργάτες για εμάς είναι ένα πράγμα: Εργάτες»

«Σας υπόσχομαι ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δικαιωθείτε. Ο,τι μπορούμε για να μη χάσετε τα λεφτά σας. Να μη χάσετε τη δουλειά σας. Εχουμε δυνατή φωνή. Αυτό να το ξέρετε και θα τη χρησιμοποιήσουμε». Αυτήν τη δέσμευση των κομμουνιστών μετέφερε στους 150 περίπου μετανάστες εργάτες της βιοτεχνίας ιματισμού «Lady Fashion», η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, που, χτες το πρωί, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος, επισκέφτηκε τους εργάτες που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Ταυτόχρονα, τους κάλεσε να είναι ενωμένοι, να οργανωθούν, ώστε και με τη συμπαράσταση και άλλων ταξικών σωματείων και εργαζομένων να δημιουργήσουν -όπως τους είπε - «μια μεγάλη εστία αγώνα, για να νικήσετε». Σ' αυτά τα λόγια της Αλέκας Παπαρήγα τα χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους εργάτες και τα «δικά» τους συνθήματα έπεσαν βροχή. Εξάλλου, όλες τις προηγούμενες μέρες, από την πρώτη στιγμή, οι κομμουνιστές βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή μαζί με τους εργάτες έξω από τη βιοτεχνία, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ έφτασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στη «Lady Fashion», ενώ ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που της επιφύλαξαν οι συγκεντρωμένοι εργάτες με πλήθος χειροκροτημάτων. Η Αλέκα Παπαρήγα, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα και τα αιτήματα των εργατών, ξεκαθάρισε: «Απ' ό,τι βλέπω σε αυτό το εργοστάσιο δουλεύετε κυρίως εργάτες που έχετε έρθει από άλλες χώρες. Για εμάς δεν έχετε καμία διαφορά από τους Ελληνες εργάτες. Καμία διαφορά. Και εκτιμάμε πάρα πολύ τη δουλειά σας και την προσπάθειά σας. Ακριβώς γι' αυτό θα καλέσουμε τους Ελληνες εργάτες και σε άλλα εργοστάσια του ίδιου κλάδου να σας συμπαρασταθούν. Ελληνες και ξένοι εργάτες για εμάς είναι ένα πράγμα: Εργάτες».

Η Αλέκα Παπαρήγα ανάμεσα στους μετανάστες εργάτες της «Lady Fashion», που δίνουν πολυήμερο αγώνα για την καταβολή των δεδουλευμένων τους
Η Αλέκα Παπαρήγα ανάμεσα στους μετανάστες εργάτες της «Lady Fashion», που δίνουν πολυήμερο αγώνα για την καταβολή των δεδουλευμένων τους
Αναφερόμενη, στη συνέχεια, στη δράση του Κόμματος για τους μετανάστες, υπογράμμισε: «Τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να μη μας ξεφύγει τίποτα. Από το πώς γίνεται η μεταχείριση των εργατών από άλλες χώρες, όπως και για τα ζητήματα της νομιμοποίησης. Προσπαθούμε, κάνουμε αποκαλύψεις, πιέζουμε σε όλη την Ελλάδα. Εχουμε πει στα μέλη του Κόμματος και τους φίλους να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά για το πώς σας μεταχειρίζονται». Πρόσθεσε, επίσης: «Εμείς, ως Κόμμα, ασχολούμαστε και με τα προβλήματα στις χώρες σας και κάνουμε εκστρατεία αλληλεγγύης και για τους λαούς των χωρών που ζείτε και που υποφέρουν. Οπως στο Αφγανιστάν, στο Μπαγκλαντές, στο Ιράκ, στο Ιράν, στο Πακιστάν, στην Ινδία, παντού. Εχουμε αλληλεγγύη με τις αγωνιστικές οργανώσεις των χωρών σας, ακριβώς για να στηρίξουμε τον αγώνα εκεί».

Να είστε όλοι μαζί

Στην ερώτηση ενός εργάτη από το Μπαγκλαντές, πώς μπορούν οι μετανάστες να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε: «Να είσαστε όλοι μαζί, ενωμένοι, οργανωμένοι, με τη συμπαράσταση σωματείων, ομοσπονδιών και όσο γίνεται περισσότερων εργατικών οργανώσεων». Ξεκαθάρισε ότι το Κόμμα θα ασκήσει πίεση προς κάθε κατεύθυνση, ώστε οι εργάτες να πληρωθούν και να διασφαλιστεί το δικαίωμα στη δουλειά. Οπως χαρακτηριστικά τόνισε, το υπουργείο Απασχόλησης πρέπει να φωνάξει τον εργοδότη, «γιατί κρύβεται, γιατί δε σας πληρώνει. Βεβαίως, το εκάστοτε υπουργείο είναι με τον εργοδότη. Αλλά δεν μπορεί ο εργοδότης να κρύβεται. Πρέπει να του ζητηθεί να πάρει θέση».

Καταλήγοντας, η Αλέκα Παπαρήγα για ακόμα μια φορά υπογράμμισε: «Σας δίνουμε την υπόσχεση ότι θα το παλέψουμε μαζί σας. Εχετέ μας εμπιστοσύνη, θα το παλέψουμε».

Σήμερα συγκεντρώνονται στο υπουργείο Απασχόλησης

Η οργάνωση του αγώνα τους από το ταξικό Συνδικάτο Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία στον Ιματισμό και το Δέρμα της Αθήνας, η ταξική αλληλεγγύη και συμπαράσταση που εκφράστηκε όλες τις προηγούμενες μέρες, όπως και χτες από τα χαράματα, από ταξικά συνδικάτα της Αθήνας και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, από εργαζόμενους άλλων κλάδων, συνέβαλαν αποφασιστικά ώστε η μάχη διεκδίκησης των δεδουλευμένων και υπεράσπισης της μόνιμης και σταθερής δουλειάς να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργατών. Και χτες οι μετανάστες εργάτες περιφρούρησαν αποφασιστικά τον αγώνα τους και απομόνωσαν οι ίδιοι όσους προσπάθησαν να διασπάσουν την ενότητά τους και τον αγώνα τους. Στο πλευρό τους βρέθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές σωματείων της Αθήνας και του ΠΑΜΕ. Ακόμα μια έκφραση της ουσιαστικής στήριξης και συμπαράστασής τους, αποτελεί το κάλεσμα που απηύθυνε χτες η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ προς όλα τα σωματεία για την οικονομική ενίσχυση του αγώνα των εργατών της «Lady Fashion».

Σήμερα, μετά από κάλεσμα του συνδικάτου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας του κλάδου και από εκεί συγκέντρωση στο υπουργείο Απασχόλησης. Οι εργάτες θα απαιτήσουν και σήμερα 1.500 ευρώ έκτακτη οικονομική ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ. Την εξασφάλιση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους τους εργάτες. Να σταματήσει η εργοδοτική τρομοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ