Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την προβοκατόρικη επίθεση σχετικά με την υπόθεση COSMOTE - «Γερμανός»

Η προβοκατόρικη επίθεση κατά του ΚΚΕ, σχετικά με την υπόθεση COSMOTE - «Γερμανός», είναι βέβαιο ότι θα πέσει στο κενό, ότι θα γίνει μπούμερανγκ στους εμπνευστές και πρωταγωνιστές της, όπως συνέβη και στο παρελθόν, ειδικότερα την περίοδο 1991 - 1992, όταν επίσης εξαπολύθηκε μεθοδευμένη επίθεση, που επίσης έπεσε στο κενό, και μάλιστα σε πιο δύσκολες, σε σύγκριση με σήμερα, στιγμές για το ΚΚΕ και το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα.

Η συκοφαντική, γεμάτη ψέματα, επίθεση κατά του ΚΚΕ υπηρετεί και τον εξής στόχο: Να αδυνατίσει έως και να παραμερίσει την όποια πληροφόρηση δίνεται σήμερα για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, να υποκατασταθεί η ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με την ανύπαρκτη του ΚΚΕ.

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα γνωρίζουν το κάθε κόμμα από τη στάση του για τα προβλήματά τους στους καθημερινούς αγώνες, από τη γενικότερη πολιτική του. Γνωρίζουν και το ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν όλοι και όλες συμφωνούν σε όλα ή σε ένα σημείο μαζί του.

Γνωρίζουν ότι η «μεγάλη περιουσία» του ΚΚΕ είναι μόνο η 90χρονη διαδρομή των αγώνων και θυσιών στο πλευρό του λαού, η ανιδιοτελής προσφορά και η ηθική του υπόσταση και ανωτερότητα, οι θυσίες μελών, φίλων και οπαδών του σε μεγάλες μάχες και στις οικονομικές εξορμήσεις που πάντα γίνονταν και γίνονται κάθε χρόνο, αποτελώντας βασική πηγή χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων του Κόμματος.

Η σχεδιασμένη επίθεση στρέφεται πρώτα απ' όλα κατά του ΚΚΕ, όμως επί της ουσίας αφορά τους εργαζόμενους, γιατί επιχειρείται να πληγεί με το ψέμα και τη λάσπη το κόμμα που αποτελεί καρφί στο μάτι της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της.

Οι δυνάμεις του κεφαλαίου δεν ανέχονται ότι το ΚΚΕ στάθηκε όρθιο και προχωρεί, ότι η πολιτική του επιβεβαιώνεται και βρίσκει μεγάλη απήχηση στο λαό. Δεν ανέχονται ότι το ΚΚΕ δεν κάνει δήλωση μετανοίας. Η αντικομμουνιστική επίθεση ήταν πάντα ο προπομπός για επιθέσεις ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Οι εργαζόμενοι, ειδικά εκείνοι που υποφέρουν οδυνηρά από την πολιτική της ΝΔ, της ΕΕ, μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα από το ποιος οργανώνει την επίθεση και ποιος δέχεται την επίθεση. Οι οργανωτές της επίθεσης είναι και οι άμεσα υπεύθυνοι σε διαδοχικά αντιλαϊκά έργα.

Η δυσοσμία των σκανδάλων πνίγει τις ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ αποκαλύπτεται πλατιά η σήψη του αστικού πολιτικού συστήματος. Από εδώ και η προσπάθεια να εμφανίσουν ίδια όλα τα κόμματα. Συνειδητά αποκρύπτουν ότι το θέμα δε βρίσκεται απλώς και μόνο στην εντιμότητα ή όχι κάποιων προσώπων, αλλά στην αντιλαϊκή πολιτική που γεννά τα σκάνδαλα, τις μίζες και τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, στην πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη του κεφαλαίου μέσω των ιδιωτικοποιήσεων και γενικά μέσω της επίθεσης στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Η πολιτική που γεννά τα σκάνδαλα είναι η ίδια που φέρνει την ακρίβεια, την ανεργία, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Είναι η ίδια που θα φέρει τα χειρότερα στο άμεσο μέλλον. Είναι η ίδια που κάνει το ψάρι να βρωμάει από το κεφάλι, με την εξαγορά, με πολιτικό χρήμα στελεχών και με τη στήριξη ηγεσιών. Αυτοί που κατηγορούν το ΚΚΕ, είναι οι ίδιοι που ενθαρρύνουν μια άλλης μορφής διαφθορά: Την εξαγορά συνειδήσεων ανθρώπων που υποφέρουν από ανεργία και φτώχεια, με ταξίματα και προσωρινά ρουσφέτια, αντί ψήφου.

Στην επίθεση κατά του ΚΚΕ, ο ΛΑ.Ο.Σ. παίζει τη δύναμη κρούσης. Είναι το κόμμα που προσφέρεται για την ανοιχτή μεταφορά και εκτόξευση του πιο πρόστυχου και πρωτόγονου αντικομμουνισμού της εποχής των «κονσερβοκουτιών», της εποχής των στρατοδικείων και των Παρθενώνων της Μακρονήσου.

Ολοφάνερος είναι και ο ρόλος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Επιβεβαιώθηκε ότι αποτελεί τη βασική πηγή απ' όπου εκπορεύεται η ανήθικη επίθεση κατά του ΚΚΕ.

Είναι γελασμένη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αν πιστεύει ότι με άθλιες μεθόδους θα αποπροσανατολίσει την καταπροδομένη λαϊκή βάση του, αν πιστεύει ότι έτσι θα συγκαλύψει την ταύτιση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική της ΝΔ και ότι θα ξεπλυθεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ από την πολιτική των κυβερνήσεών του, τη σημερινή, καθώς και από τα σκάνδαλα που τη βαρύνουν. Ο λαός γνωρίζει.

Επιτίθενται στο ΚΚΕ, αν και γνωρίζουν ότι δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση με τις επιχειρήσεις «Γερμανός».

Επιτίθενται, αν και γνωρίζουν όλοι τις επανειλημμένες σαφείς και κατηγορηματικές τοποθετήσεις του ΚΚΕ μέσα στη Βουλή και έξω από αυτήν, καθώς και του «Ριζοσπάστη», για την εξαγορά της «Γερμανός» από την COSMOTE. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν κριτικά δημοσιεύματα, από τον Οκτώβρη του 2000, για τη διείσδυση ή την απόπειρα διείσδυσης της αλυσίδας καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ και σε άλλους τομείς, όπως της Παιδείας.

Επιτίθενται, αν και γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ είναι κόμμα της αντιπολίτευσης και μάλιστα με ριζικά διαφορετικό πρόγραμμα. Το ΚΚΕ δεν κυβέρνησε και συνεπώς δε διαπραγματεύτηκε με επιχειρηματικούς ομίλους, δεν έκλεισε κρατικές δουλειές με πολυεθνικές, δεν παζάρεψε εξοπλιστικά προγράμματα, δε διαχειρίστηκε κρατικά προγράμματα, δεν έκανε κρατική διαχείριση. Δε διαχειρίστηκε ούτε καν προγράμματα στην Τοπική Διοίκηση.

Επιτίθενται, αν και γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ τάσσεται κατηγορηματικά και παλεύει για αποκλειστικά δημόσιους φορείς, δίχως παράλληλη ύπαρξη επιχειρηματιών, στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, της Ενέργειας, των Μεταφορών. Για την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής.

Αυτά τα γνωρίζει και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όμως προτιμά να τα αποσιωπά. Προτιμά τα υπονοούμενα, επαναλαμβάνει και αυτός τα σχετικά με μια απουσία του ΚΚΕ από την επιτροπή της Βουλής. Ψαρεύει, ως συνήθως, σε θολά νερά.

Το ΠΓ της ΚΕ επαναλαμβάνει ότι την καθαρότητα στα οικονομικά κάθε κόμματος καθορίζουν πρώτα απ' όλα η πολιτική του, τα ταξικά συμφέροντα που αυτή υπηρετεί. Τα κόμματα που τάσσονται και εκφράζουν την πολιτική του κεφαλαίου, που υποστηρίζουν τις ιδιωτικοποιήσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, και τη λιτότητα, εκ των πραγμάτων βρίσκονται μπλεγμένα στα νήματα της διαπλοκής με τα μονοπωλιακά συμφέροντα.

Το ΚΚΕ αντλεί το κύριο μέρος των οικονομικών του πόρων από τους εργαζόμενους που το εμπιστεύονται, με ετήσιες οικονομικές εξορμήσεις, αλλά και μηνιάτικες συνδρομές και εισφορές των κομματικών μελών και φίλων. Εισπράττει τους μισθούς και συνολικά τις αποδοχές και τις συντάξεις των βουλευτών και ευρωβουλευτών κομματικών μελών, και όλων των μελών του που έχουν δημόσια αξιώματα. Αποζημιώνει όσα στελέχη του έχουν καταμεριστεί να είναι στη διάθεση του Κόμματος όλη μέρα χωρίς επαγγελματική υποχρέωση και για όσο διάστημα ισχύει το καθήκον αυτό, με χαμηλό μισθό και χωρίς άλλες πρόσθετες απολαβές. Ολες οι τοπικές οργανώσεις του καλύπτουν τα έξοδά τους με ένα μέρος των συνδρομών και εισφορών οπαδών και φίλων του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ λογοδοτεί στα μέλη του και ελέγχεται από αυτά, με θεσμικά όργανα ελέγχου που εκλέγονται απ' ευθείας από το Συνέδριο και άλλα κομματικά Σώματα και όχι από τα καθοδηγητικά όργανα. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσει τα ονόματα χιλιάδων και χιλιάδων μελών, φίλων και άλλων ανθρώπων του μόχθου που το στηρίζουν οικονομικά και οι περισσότεροι δίνουν από το υστέρημά τους. Πολλές φορές στο παρελθόν ενισχυτές του ΚΚΕ διώχθηκαν, επειδή συνεισέφεραν, έστω και λίγες δραχμές, στο Κόμμα μας.

Το ΚΚΕ ασκεί και επιχειρηματική δραστηριότητα, σύμφωνα με το άρθρο 45 του Καταστατικού του. Ενοχλεί και αυτή τους αντιπάλους του. Πρέπει βέβαια να τους υπενθυμίσουμε ότι δε θα ζητηθεί η άδεια κανενός και ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να ασκεί την ίδια δραστηριότητα, για να γίνεται πιο καλή και ισχυρή η δράση του για τα λαϊκά συμφέροντα.

Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, καλεί τους συνεργαζόμενους με το Κόμμα μας, κάθε αγωνιστή της εργατικής τάξης, της μικρής και μεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, της διανόησης, κάθε τίμιο άνθρωπο που γνωρίζει ότι το ΚΚΕ μπορεί να τον κοιτάζει κατάματα: Αποκρούστε την άθλια επίθεση. Το δίκιο βρίσκεται με το μέρος μας.

Το ΚΚΕ χτυπιέται επί 90 χρόνια από τις δυνάμεις του συστήματος, με κάθε μέσον. Μορφές της επίθεσης αλλάζουν, ενώ άλλες παραμένουν ίδιες και σήμερα.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που υπογραμμίζει ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν εξυγιαίνεται και ότι ριζικές αλλαγές σε όφελος του λαού θα έρθουν από τον ίδιο, με την οργανωμένη δράση του. Είναι το κόμμα που καταγγέλλει τα σενάρια αναδιάταξης του πολιτικού συστήματος.

Είναι το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει επί της ουσίας την πολιτική της ΝΔ, δίχως κοινοβουλευτικές φωνασκίες εντυπωσιασμού, δίχως προσωπικές επιθέσεις.

Είναι το κόμμα που προβάλλει την πολιτική του πρόταση, τη λαϊκή εξουσία, και δρα, ώστε η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να την κάνουν δική τους υπόθεση, με την πείρα και τη γνώση.

Οι επιθέσεις δε θα σταματήσουν. Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες είναι έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουν. Γνωρίζουν καλά ότι το ΚΚΕ κανένας δε θα το βάλει στο χέρι. Αυτή είναι η δύναμή του, αυτή είναι η υποχρέωσή του, που προκύπτει από την ηρωική πορεία 90 χρόνων.

ΑΘΗΝΑ 15/7/2008

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ισχυρό ΚΚΕ(1/2/2011)
Υπουλη πρωθυπουργική επίθεση σε «Τυποεκδοτική» και «902»(11/12/2010)
Απάντηση θα δώσει ο λαός(3/7/2010)
Γιατί η επίθεση στο ΚΚΕ(22/10/2009)
Αποκρούστε την ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ της εποχής των στρατοδικείων(16/7/2008)
Στόχος η... «εξουδετέρωση» του ΚΚΕ!(9/8/2000)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org