Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΟΣΕ
Κρύβουν τις ευθύνες τους στο «ανθρώπινο λάθος»

Το «ανθρώπινο λάθος» προβάλλουν καθημερινά κυβέρνηση και ΟΣΕ, για να συγκαλύψουν την εγκληματική πολιτική που οδήγησε και στην προχτεσινή σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στον Μπράλο.

Με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Κ. Χατζηδάκης απέδωσε τη σύγκρουση «σε μια σειρά ανθρώπινα λάθη», ενώ παραδέχτηκε ότι «ο ΟΣΕ δεν είναι ο καλύτερος οργανισμός στην Ευρωπαϊκή Ενωση από πλευράς ασφάλειας».

Το πόρισμα του ΟΣΕ για τα αίτια του ατυχήματος αναμένεται σε 20 μέρες, αλλά ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της έρευνας, η ουσία είναι ότι για τα αλλεπάλληλα σιδηροδρομικά ατυχήματα ευθύνεται η πολιτική απαξίωσης και ιδιωτικοποίησης που ακολουθείται, τουλάχιστον, τα τελευταία 10 χρόνια διαδοχικά από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Μιας πολιτικής που έχει μειώσει δραστικά το προσωπικό «πρώτης γραμμής» (μηχανοδηγοί, σταθμάρχες, κλειδούχοι, συνοδοί αμαξοστοιχιών κλπ.) και έχει κάνει καθεστώς την καθημερινή υπερεργασία (έως και 12 ώρες), χωρίς ρεπό και κανονικές άδειες. Με αυτές τις συνθήκες, φυσικά, οι πιθανότητες του «ανθρώπινου λάθους» πολλαπλασιάζονται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ