Κυριακή 13 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Πρωτοπόρα ιστορία, θεωρία, δράση, τέχνη...

Μαθητές, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι, νέοι στις πόλεις, στις γειτονιές και στα χωριά δίνουν όλο το καλοκαίρι ραντεβού στις εκδηλώσεις του 34ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που ειδικά φέτος είναι Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ. Το ΚΚΕ, στο πλαίσιο και των αποφάσεων της Πανελλαδικής του Συνδιάσκεψης σχετικά με τη δράση του για τα προβλήματα της νεολαίας και τη στήριξη της ΚΝΕ, αναλαμβάνει φέτος ουσιαστική συμβολή στο Φεστιβάλ.

Η συμβολή αυτή δεν αφορά μόνο τη στήριξη - συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων και των δράσεων του Φεστιβάλ. Αφορά πολύ περισσότερο το περιεχόμενο του Φεστιβάλ, που είναι αφιερωμένο στην 90χρονη Ιστορία του Κόμματος και τη 40χρονη Ιστορία της ΚΝΕ, στην πρωτοπόρα θεωρία και την πρωτοπόρα δράση τους. Ξεχωριστές περίοδοι αυτής της ηρωικής ιστορίας φωτίζονται στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, για να μαθαίνουν οι νεότεροι, να κρατούν πολύτιμα διδάγματα, που είναι οδηγός στην πάλη τού σήμερα.

Ο ηρωικός αγώνας του ΔΣΕ για τη λαϊκή εξουσία, ο αγώνας της Εθνικής Αντίστασης, η αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας, μεγάλοι εργατικοί και αγροτικοί αγώνες, ιστορικές απεργίες και ξεχωριστές μορφές του λαϊκού κινήματος, ζωντανεύουν μέχρι τώρα στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Το «πάντρεμα» της ανατρεπτικής πολιτικής του ΚΚΕ με ό,τι καλύτερο έχει να αναδείξει η μουσική παραγωγή του τόπου, αλλά και με αξιοποίηση όλων των άλλων μορφών τέχνης και, φυσικά, της ερασιτεχνικής νεανικής δημιουργίας, κάνει κάθε χρόνο το Φεστιβάλ μοναδικό πόλο έλξης για τη νεολαία, το καθιστά τη μεγαλύτερη νεανική πολιτική γιορτή του καλοκαιριού. Λόγω του χαρακτήρα του, το φετινό Φεστιβάλ, πέρα από τους μεγάλους αγώνες του λαού μας στους οποίους πάντα το ΚΚΕ είχε πρωτοπόρο ρόλο, θα αναδείξει και στο πολιτιστικό του μέρος τα αριστουργήματα της τέχνης που έχουν παραχθεί όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα σε μεγάλες στιγμές του κινήματος, όταν οι καλλιτέχνες στρατεύονταν στους αγώνες και τα οράματα του λαού.

Κορύφωση το Σεπτέμβρη


Ολα αυτά θα αναδειχτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στο κεντρικό τετραήμερο του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ στην Αθήνα, στις 18, 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη, στο γνώριμο χώρο της Πανεπιστημιούπολης στα Ιλίσια. Ηδη, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στο Λεκανοπέδιο έχουν στα χέρια τους και διακινούν τα εισιτήρια και τις τετραήμερες κάρτες του Φεστιβάλ. Πρόκειται για μια μάχη (αυτή του εισιτηρίου), που έχει ιδιαίτερη σημασία για το ίδιο το στήσιμο του Φεστιβάλ, καθώς αυτό δε στηρίζεται σε κανενός είδους σπόνσορα και χορηγό, αλλά μόνο στο έσοδο του εισιτηρίου.

Τα ραντεβού δεκάδων χιλιάδων νέων και μεγαλύτερων, στην πολιτική νεολαιίστικη γιορτή είναι δεδομένο, αλλά στόχος για την ΚΝΕ είναι να φτάσει ακόμα πιο πλατιά, σε ακόμα περισσότερους νέους και εργαζόμενους... Μέχρι τότε, το Φεστιβάλ θα αγκαλιάσει το καλοκαίρι όλη την Ελλάδα και θα κορυφωθεί στους νομούς και τις μεγάλες πόλεις, με διήμερα και τριήμερα εκδηλώσεων. Ξεχωριστό σ' αυτό το πλαίσιο είναι το κεντρικό τριήμερο της Θεσσαλονίκης, στις 12, 13 και 14 Σεπτέμβρη, στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ