Κυριακή 13 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΑΧΛΑΔΙ
Διακοπές πολλών αστέρων

Από την Παρασκευή 25 Ιούλη, αρχίζει τη λειτουργία του το κάμπινγκ διακοπών της ΚΝΕ, στο Αχλάδι της Β. Εύβοιας, στις εγκαταστάσεις του Παραθεριστικού Τουριστικού Συνεταιρισμού (ΠΑΤΟΥΣΥ) των εργαζομένων της «Τυποεκδοτικής».

Το κάλεσμα της ΚΝΕ για φθηνές και δημιουργικές διακοπές, απευθύνεται σε κάθε νέο και νέα από όλη τη χώρα. Με μια συμβολική συμμετοχή (3 ευρώ τη μέρα) οι κατασκηνωτές θα μπορούν όχι μόνο να απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και να συμμετέχουν στις καθημερινές πολύμορφες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που θα οργανώνονται στο κάμπινγκ. Ετσι, η πρόταση της ΚΝΕ δεν αποτελεί μόνο μια πρακτική λύση διακοπών για πολλούς νέους που το μεγάλο κόστος καθιστά τις διακοπές όνειρο γι' αυτούς, αλλά αποτελεί και μια απάντηση στην «κουλτούρα» της εκτόνωσης και της αποχαύνωσης που πλασάρεται απλόχερα στη νεολαία και με αφορμή τις διακοπές.

Πλούσιο πρόγραμμα

Την περίοδο από τις 25 Ιούλη μέχρι τις 15 Αυγούστου που θα λειτουργεί το κάμπινγκ της ΚΝΕ, θα διοργανωθούν στο χώρο: Λαϊκά γλέντια με ζωντανή μουσική, συναυλίες ερασιτεχνικών συγκροτημάτων με έντεχνο, ροκ και funky μουσική, κινηματογραφικές βραδιές, βραδιά ποίησης, εκδρομές στην Αγία Αννα, το Ψαροπούλι, το Μαντούδι, προφεστιβαλική εκδήλωση στην Ιστιαία, αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια (πρωτάθλημα trivial και κυνήγι κρυμμένου θησαυρού).

Ξεχωριστή σημασία θα έχει η φιλοξενία στο κάμπινγκ, και η ξεχωριστή εκδήλωση που θα γίνει με νεολαίους από την Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας, την οργάνωση που διώκεται στη χώρα της για την κομμουνιστική της δράση και τις αρχές της.

Εύκολη πρόσβαση

Για τους νέους που δεν έχουν μεταφορικό μέσο, η ΚΝΕ θα δρομολογήσει πούλμαν από την Αθήνα για το Αχλάδι, στις 25 Ιούλη και στις 4 Αυγούστου. Παράλληλα, η πρόσβαση στο Αχλάδι είναι εύκολη με ΚΤΕΛ, αναχωρούν καθημερινά από Αθήνα για Χαλκίδα (σχεδόν κάθε μισή ώρα, από νωρίς το πρωί έως τις 10.30 το βράδυ) και από Χαλκίδα για Αχλάδι υπάρχουν καθημερινά δυο δρομολόγια ΚΤΕΛ, στις 12.30 και στις 2.30 το μεσημέρι.

Η περιοχή είναι προσβάσιμη και από το νομό Φθιώτιδας με φέρι μποτ. Από το λιμάνι της Αρκίτσας προς Αιδηψό (το Αχλάδι απέχει από την Αιδηψό 60 χιλιόμετρα) και από το λιμάνι της Γλύφας προς Αγιόκαμπο (το Αχλάδι απέχει από τον Αγιόκαμπο 55 χιλιόμετρα).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ