Σάββατο 12 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΖΗΜΕΝΣ»
Συνέχεια στο δικομματικό θέατρο

Επανέρχεται στο θέμα της σύμβασης η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Χάριν των εντυπώσεων συνεχίζεται η κακοστημένη θεατρική παράσταση μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για τις μίζες της «Ζήμενς», ενώ την ίδια στιγμή με συναινετικές διαδικασίες έχουν βάλει ταφόπλακα στην υπόθεση.

Καθώς η κυβέρνηση έχει «οχυρωθεί» πίσω από τη Δικαιοσύνη, το ΠΑΣΟΚ αδράχνει την ευκαιρία και από κατηγορούμενος εμφανίζεται κατήγορος. Εκ του ασφαλούς πλειοδοτεί σε διαδικαστικές και θεσμικές προτάσεις επιδιώκοντας, όπως είπε χτες ο εκπρόσωπός του, να στείλει το μήνυμα ότι «εμείς θα επιμείνουμε στα ζητήματα αυτά μέχρι τέλους και θα επιμείνουμε παρά την προσπάθεια κωλυσιεργίας της κυβέρνησης, παρά την προσπάθεια μεταφοράς σε απώτερο χρόνο οποιωνδήποτε πρωτοβουλιών».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δίνει ραντεβού τον Οκτώβριο» και εκπέμπει το μήνυμα ότι «η μάχη κατά της διαφθοράς πάει διακοπές».

Επιχειρώντας να πείσει ότι το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται τάχα «για να φωτιστεί η υπόθεση» επανέλαβε τις γνωστές προτάσεις του Γ. Παπανδρέου για έκτακτη σύγκληση της Βουλής και σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ενώ επανέφερε τις εντυπωσιοθηρικές προτάσεις περί επανεξέτασης όλων των εν ενεργεία συμβάσεων της «Ζήμενς» με το ελληνικό δημόσιο ή ενεργοποίησης της Επιτροπής Ζορμπά για το «μαύρο χρήμα» γύρω από τα θέματα αυτά.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρ. Φώλιας, δήλωσε ότι «δεν πρέπει να συμψηφίζουμε γεγονότα με φήμες». Ερωτηθείς για την αναφορά ονόματος βουλευτή της ΝΔ σε σχέση με το θέμα, ο υπουργός σημείωσε: «Εγώ ξέρω ότι άτομα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ομολογήσει με τον πιο επίσημο τρόπο την εμπλοκή τους. Τώρα, για το ποιος άλλος εμπλέκεται, υπάρχει δικαστική διαδικασία που διερευνά το θέμα και όταν θα καταλήξει θα έχουμε συμπεράσματα. Επιτέλους ας περιοριστούμε στα γεγονότα και ας μη δημιουργούμε σενάρια εκεί που δεν υπάρχουν».

Περισσότερο συναινετικός ο υφυπουργός Εξωτερικών Π. Δούκας ανέθεσε την κάθαρση στους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων, επισημαίνοντας τον κίνδυνο η σκανδαλολογία να λειτουργήσει παραλυτικά στην ...παραγωγή κυβερνητικού έργου: «Πρέπει να αποκαλυφθεί το 100% του τι ακριβώς έγινε και να λογοδοτήσει όποιος δεν τίμησε το αξίωμά του και την εμπιστοσύνη που του έδωσε είτε ο σημερινός πρωθυπουργός είτε ο πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ, αλλά ταυτόχρονα να κάνουμε και τη δουλειά που πρέπει να κάνουμε», δήλωσε (στον «9,84»).

Η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Επανέρχεται η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ στο θέμα της σύμβασης της Επιχείρησης με τη «Ζήμενς» και στον τρόπο που τη χειρίστηκε το ΔΣ, με συνέπεια τη μη είσπραξη ρητρών 3,3 εκατ. ευρώ για την καθυστέρηση του έργου αναβάθμισης ατμοστροβίλων δύο μονάδων στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου στην Κοζάνη, προκειμένου να μη χαθούν κοινοτικές επιδοτήσεις για το έργο ύψους 14,4 εκατ. ευρώ.

Με τη μορφή ερωτημάτων, η ΓΕΝΟΠ αφήνει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να είχε εισπραχθεί η ρήτρα αλλά και να διεκδικηθεί το συνολικό ποσό των 42,8 εκατ. ευρώ που κοστίζει το έργο. Αφήνει να εννοηθεί ότι η οικονομική ζημιά της ΔΕΗ καθημερινά ανέρχεται σε 150 χιλιάδες ευρώ λόγω της μη λειτουργίας της μονάδας ΙΙΙ και της καθυστέρησης. Θέτει δε ερωτήματα για τις υπόλοιπες οικονομικές ζημιές της Επιχείρησης. Τέλος, αναρωτιέται εάν «παραπλάνησε» το ΔΣ επί αυτού του θέματος ο πρόεδρός του, Τ. Αθανασόπουλος, αφού ζητήθηκε παράταση του έργου, και ρωτά πώς διασφαλίζεται ότι δε θα χαθούν οι επιδοτήσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για την επιχειρησιακή σύμβαση στη ΔΕΗ ΑΕ(2015-03-05 00:00:00.0)
«Ρεαλιστικά» υπέρ της... «απελευθέρωσης»(2011-04-29 00:00:00.0)
Εκθεση για τη χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ(2011-04-21 00:00:00.0)
Κυρίαρχη η πολυεθνική σε ΟΣΕ και Σκαραμαγκά(2010-03-18 00:00:00.0)
Ετσι γίνονται οι ...«δουλειές»(2008-07-10 00:00:00.0)
Απαιτεί ανατιμήσεις πάνω από 20%(2007-11-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ