Κυριακή 1 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ
Επίμονα και θαρραλέα στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης

Ιδιαίτερα μεγάλο και φιλόδοξο οικονομικό στόχο έχει θέσει η ΚΟΘ του ΚΚΕ, ενόψει του 16ου Συνεδρίου. Οι οργανώσεις, επιχειρώντας πλατύ άνοιγμα στο λαό της περιοχής, απευθύνονται με σιγουριά, συζητώντας και εκλαϊκεύοντας τις Θέσεις του Συνεδρίου, με κουπόνια για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

Επικεντρώνοντας πάνω σε ένα τρίπτυχο δράσης, και επιδιώκοντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, προχωρούν τα κομματικά μέλη και στελέχη στην εκπλήρωση των στόχων της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης, ενόψει του 16ου Συνεδρίου του Κόμματος.

Στόχοι που, όπως αναφέρει στη συζήτηση με το «Ρ» ο Νίκος Χριστάνης, μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ του ΚΚΕ, βασική προϋπόθεση, για να επιτευχθούν είναι να συνδυαστεί η ένταση της οικονομικής δουλιάς παράλληλα με την πολιτική παρέμβαση. «Διαφορετικά η πολιτική παρέμβαση στην κοινωνία θα είναι λειψή».

Περιγράφοντας αυτό το τρίπτυχο δράσης της ΚΟΘ ο Ν.Χριστάνης σημειώνει:

«Η ΚΟΘ έχει αποφασίσει, να δράσει την περίοδο αυτή, κυρίως σε τρεις άξονες.

Ο πρώτος είναι η παρέμβασή μας στις εξελίξεις, με τη δράση στα διάφορα μέτωπα πάλης που αφορούν τα μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό, τις αλλαγές στο χώρο της Υγείας, το μέτωπο της Παιδείας και ιδιαίτερα τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα στην πόλη μας τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τις εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς και γενικά των μικρομεσαίων στρωμάτων της πόλης.

Ο δεύτερος άξονας αφορά το άνοιγμά μας με τις Θέσεις του συνεδρίου για να φτάσει η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για το ΑΑΔ Μέτωπο σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους από την εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε από την ημέρα της δημοσίευσης με μια καλή εξόρμηση που έκανε η κομματική οργάνωση, φτάνοντας τις αρκετές χιλιάδες φύλλα διακίνησης.

Και ο τρίτος άξονας αφορά την εσωκομματική λειτουργία, την επίπονη και δύσκολη προσπάθεια που χρειάζεται για τη μελέτη των Θέσεων, μέσα από μια διαδικασία που θα κορυφωθεί στην πορεία προς τις Συνδιασκέψεις των Οργανώσεων. Σημαντικός στόχος που απορρέει μέσα από το τρίπτυχο δουλιάς, είναι και η ανάπτυξη της Οργάνωσης. Δηλαδή, η οικοδόμηση δυνάμεων εκεί που απουσιάζει το Κόμμα και η σημαντική ενίσχυση στους χώρους, όπου ήδη υπάρχουν κομματικές δυνάμεις».

Σχετικά με την οικονομική εξόρμηση ο Ν. Χριστάνης σημειώνει: «Η ΚΟΘ για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα και τη δράση της, είναι φανερό σε κάθε κομμουνιστή, σε κάθε φίλο, σε κάθε καλόπιστο άνθρωπο σ'αυτή την πόλη, πως χρειάζεται και οικονομική ενίσχυση. Αν δεν αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά και το καθήκον της οικονομικής ενίσχυσης του Κόμματος, θα 'ναι λειψή και η πολιτική δράση. Η ΚΟΘ έχει φιλόδοξο οικονομικό στόχο, στα πλαίσια της εξόρμησης που ξεκινάει αύριο Δευτέρα και αισιοδοξούμε πως μέχρι το Συνέδριο θα τον υπερκαλύψουμε. Ολο το επόμενο χρονικό διάστημα ως το Συνέδριο θα αναπτύσσεται συνεχής μόνιμη οικονομική δουλιά, από τα μέλη, τους οπαδούς και τους φίλους του Κόμματος. Απευθυνόμαστε σε κάθε καλόπιστο άνθρωπο που βλέπει με εμπιστοσύνη προς το ΚΚΕ, που γνωρίζει τη δράση της ΚΟΘ, και έχει τη διάθεση - ανεξάρτητα αν δε συμφωνεί σε όλα μαζί μας - να ενισχύσει οικονομικά το Κόμμα μας».

Στο ερώτημα αν ο φιλόδοξος αυτός οικονομικός στόχος είναι και ρεαλιστικός ο Ν. Χριστάνης απαντά φέρνοντας ως παράδειγμα την προηγούμενη εμπειρία της οργάνωσης, μέσα από τις δύο τελευταίες εξορμήσεις, των Ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών, υπογραμμίζοντας ότι «η ΚΟΘ απέδειξε πως μπορεί να πιάνει μεγάλα πλάνα, αρκεί στη μάχη να ρίχνονται όλες οι Κομματικές δυνάμεις, οι οπαδοί και οι φίλοι του Κόμματος και φυσικά να υπάρχει ο σταθερός εβδομαδιαίος έλεγχος από τις Κομματικές Οργανώσεις που σχεδιάζουν και αποτιμούν τη δουλιά».

Πρώτο σταθμό, μέσα από τον οποίο η ΚΟΘ θα μετρήσει τα πρώτα αποτελέσματα της δουλιάς της, αποτελεί η αυριανή μέρα, οπότε θα πραγματοποιήσει το πρώτο μαζικό οικονομικό κλείσιμο και στοχεύει να πιάσει το 20% του πλάνου της. Και ήδη ΚΟ όπως π.χ. του Ευόσμου οργανώνουν πανηγυρικές εκδηλώσεις για το κλείσιμο της πρώτης μέρας. Αντίστοιχα, βέβαια, δρουν και οι άλλες ΚΟ, που σχεδιάζουν πολύμορφες δραστηριότητες, προκειμένου να δώσουν με επιτυχία και τη μάχη της οικονομικής εξόρμησης, μετά την Πανεξόρμηση που πραγματοποίησαν για τις θέσεις του 16ου Συνεδρίου, φτάνοντας σε πολύ περισσότερους ανθρώπους από κάθε άλλη φορά. Σε κόσμο που μπορεί να ψηφίζει άλλα κόμματα ή και να ανήκει σε αυτά, σ' όλους τους απλούς ανθρώπους του μόχθου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ