Σάββατο 12 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ
Περιμένοντας τις εκλογές στις ΗΠΑ

Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεχιστεί στη Νέα Υόρκη η διαβούλευση για την ονομασία της ΠΓΔΜ την οποία χειρίζεται ο Αμερικανός διαμεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς.

Την περασμένη Πέμπτη ο διαμεσολαβητής συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της ΠΓΔΜ και στη συζήτησή τους που κράτησε περισσότερο από 2 ώρες βρέθηκαν στο επίκεντρο οι τελευταίες ιδέες που εισηγήθηκε για το θέμα της ονομασίας. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις και όπως έχει αποφασιστεί δεν εκδόθηκε ούτε ανακοίνωση από τον ΟΗΕ, υπό την αιγίδα του οποίου διεξάγεται η διαβούλευση. Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της Γραμματείας του ΟΗΕ, ο Μ. Νίμιτς θα έχει συναντήσεις «και με τις δύο πλευρές, χωριστά, για τεχνικές διαβουλεύσεις». Η ίδια ανακοίνωση σημείωνε πως «ο σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι να κρατήσουμε τις συνεδριάσεις εργασίας επικεντρωμένες σε στοιχεία μιας πιθανής συμφωνίας».

Τη Δευτέρα ο διαμεσολαβητής θα συζητήσει με τον εκπρόσωπο της Ελλάδας πρέσβη Αδ. Βασιλάκη. Παράγοντες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών πάντως, σημειώνουν πως δεν αναμένεται καμία ουσιαστική πρόοδος σε αυτή τη φάση. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως ουσιαστικές για αυτήν την υπόθεση συνομιλίες θα ξεκινήσουν μετά τις αμερικάνικες εκλογές, καθώς τόσο η Αθήνα όσο και τα Σκόπια αναμένουν την εκλογή της νέας αμερικανικής διοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ