Σάββατο 12 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα «μέτρα» για την ακρίβεια

Η ακρίβεια κινείται σε επίπεδα «καύσωνα» και η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Ανάπτυξης «καταβρέχει» τα πέριξ με... ποτιστήρι για να δείξει έργο. Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την εφαρμογή δύο ακόμη μέτρων κατά της ακρίβειας, του 34ου και του 35ου στη σειρά.

Τα δύο νέα φοβερά όπλα της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας είναι η... αυστηροποίηση της χορήγησης αδειών λαϊκών αγορών και η «αγωγή του καταναλωτή» στα σχολεία!!!

Προφανώς με το πρώτο μέτρο η κυβέρνηση αποφάσισε ότι είναι καιρός να δίνει άδειες μόνο στους... φτηνούς πωλητές λαϊκών αγορών και να αποκλείσει τους... ακριβούς.

Οσο για το δεύτερο μέτρο... εκεί είναι που συντελείται πραγματική κοσμογονία. Θα μαθαίνουν στα παιδάκια στο σχολείο τι σημαίνει καταναλωτική συνείδηση. Να βρίσκουν και να επιλέγουν το φτηνότερο.

Ετσι ώστε όταν μεγαλώσουν και αποκτήσουν με δόσεις το αυτοκίνητό τους, το οποίο δε θα μπορούν να παρκάρουν και ενδεχομένως ούτε να κινήσουν (αλλά ούτε και να εξοφλήσουν σε μερικές περιπτώσεις), τότε θα πρέπει να κάνουν και 10 - 20 χιλιόμετρα παραπάνω προκειμένου να βρουν εκείνο το βενζινάδικο που θα έχει την αμόλυβδη 5 λεπτά φτηνότερη....


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ