Κυριακή 13 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Βιβλίο
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Καλές διακοπές με ένα καλό βιβλίο

Μια ευχάριστη συντροφιά στις καλοκαιρινές διακοπές είναι ένα καλό βιβλίο. Και όχι μόνο. Μια «συντροφιά» που έχει να δώσει πολλά σε όλους μας. Ιδιαίτερα για τα παιδιά, είναι σημαντικό να εξοικειωθούν από νωρίς με το διάβασμα. Αυτό θα αποτελεί ένα μεγάλο εφόδιο για όλη τους τη ζωή. Στις καλοκαιρινές διακοπές τα παιδιά αναζητούν την ξεκούραση, το παιχνίδι, την ξενοιασιά, τη δημιουργική απασχόλησή τους, που θα τα βοηθήσει να ξεφύγουν από το άγχος που δημιουργεί το σχολείο με το χαρακτήρα που έχει σήμερα.

Είναι λοιπόν μια καλή ευκαιρία, τα παιδιά, οι έφηβοι, αλλά και οι ενήλικες να γνωρίσουν τη χαρά και την ικανοποίηση που μπορεί να προσφέρει ένα καλό βιβλίο, να αγαπήσουν το διάβασμα, που συνήθως παρουσιάζεται σαν καθήκον και όχι σαν ψυχαγωγία. Να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους, να σκεφτούν και να προβληματιστούν, να βιώσουν μικρές και μεγάλες συγκινήσεις που εμπλουτίζουν τον ψυχικό τους κόσμο και οξύνουν το πνεύμα τους.

Σήμερα ο «Ρ» και η «Σύγχρονη Εποχή» προτείνουν στους αναγνώστες της εφημερίδας μια σειρά από παιδικά και άλλα λογοτεχνικά βιβλία που θα γεμίσουν ευχάριστα και δημιουργικά τις ελεύθερες ώρες των διακοπών.

Πρόκειται για λογοτεχνικά βιβλία εμπνευσμένα από τις λαϊκές παραδόσεις και την καθημερινή ζωή, όπως τα «Λαϊκά παραμύθια της Στερεάς Ελλάδας», τα «Συριανά διηγήματα», βιβλία, όπως τα «Τουρκικά Παραμύθια», που μας ταξιδεύουν σε άλλους πολιτισμούς και ενισχύουν τους δεσμούς των λαών του κόσμου. Μυθιστορήματα βγαλμένα από τους λαϊκούς αγώνες, όπως «Το μικρό χωριό της λίμνης», «Ζωή δίχως συμβιβασμούς», «Το δόκανο», μυθιστορήματα περιπετειώδη που αποκαλύπτουν τις κοινωνικές ανισότητες, όπως η «Δυτική λεωφόρος» και οι «Ιστορίες του Mr Milton», οι οποίες αναπαριστούν την εικόνα της Αμερικής την περίοδο του Α' Παγκόσμιου Πολέμου. Τέλος το παραμύθι «Σαρκοφάγος, αιμοβόρος κι αχόρταγος, ε, λύκος είμαι, δεν είμαι αρνάκι...», που βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν τις λειτουργίες της φύσης και τη συνεισφορά όλων ως αναντικατάστατοι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλοκαιρινή ξεκούραση με ένα καλό βιβλίο στο χέρι(2013-07-14 00:00:00.0)
Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία(2010-05-19 00:00:00.0)
...θα ξεχαστεί!(2008-07-29 00:00:00.0)
Καλές διακοπές(2006-06-04 00:00:00.0)
Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας(2003-12-16 00:00:00.0)
Διακοπές, με βιβλία "Σύγχρονης Εποχής"(1996-07-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ