Πέμπτη 10 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ωμή ιμπεριαλιστική παρέμβαση

Καταγγελία του ευρωβουλευτή του KKE, Θανάση Παφίλη

Την ωμή ιμπεριαλιστική παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως αυτή εκφράζεται στην Εκθεση «σχετικά με τη σταθεροποίηση του Αφγανιστάν» κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του KKE, Θανάσης Παφίλης, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Στρασβούργου. Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής αναφέρει:

«H Εκθεση που υπερψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη "σταθεροποίηση στο Αφγανιστάν" αποτελεί ωμή ιμπεριαλιστική πρόκληση. Οπως επί λέξει αναφέρει: "Στηρίζει τις προσπάθειες των δυνάμεων του NATO... να πατάξουν την τοπική και διεθνή τρομοκρατία και θεωρεί την παρουσία τους ουσιαστική για τη διασφάλιση του μέλλοντος της χώρας". Καλεί σε ενίσχυση των κατοχικών δυνάμεων HΠA - ΕΕ - NATO με "επιπρόσθετα στρατεύματα μάχης" και απαιτεί με κυνικό τρόπο να μην "περιορίζονται από εθνικούς περιοριστικούς όρους", να δρουν δηλαδή απροκάλυπτα και χωρίς προσχήματα ως δυνάμεις κατοχής. Τονίζει ότι " η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να χρησιμοποιήσει την πείρα και την εμπειρογνωμοσύνη των αποστολών της και των κρατών - μελών που ήδη έχουν στρατιωτική ή πολιτική παρουσία στην επικράτεια του Αφγανιστάν". Να αξιοποιήσει δηλαδή τη δολοφονική δράση των στρατιωτικών δυνάμεων της ΕΕ στη χώρα ως ευκαιρία απόκτησης επιχειρησιακής εμπειρίας για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της και σε άλλες περιοχές. Αυτό που ενδιαφέρει τους πολιτικούς εκπροσώπους του ευρωενωσιακού κεφαλαίου είναι η απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου στη διανομή της ιμπεριαλιστικής λείας στην περιοχή, για αυτό και τονίζουν ότι "η ΕΕ πρέπει να ενθαρρύνει και να βοηθήσει τους Ευρωπαίους επενδυτές να εμπλακούν στην ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν".

Οι κυνικές ομολογίες της έκθεσης αποκαλύπτουν το ρόλο και τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις της ΕΕ, επιβεβαιώνουν ακόμη μια φορά ότι "EE και NATO αποτελούν το ίδιο δολοφονικό συνδικάτο". O αγώνας των λαών πρέπει να είναι ενιαίος κατά του ιμπεριαλιστικού συστήματος συνολικά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ