Πέμπτη 10 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Οι εργαζόμενοι θα τιμωρήσουν τον δικομματισμό

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ στις Σέρρες

Η πρόταση του ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία, τη λαϊκή οικονομία, είναι ρεαλιστική γιατί συμφέρει το λαό, υπηρετεί τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τα λαϊκά στρώματα. Είναι πρόταση που μπορεί να την επιβάλλει η αποφασισμένη λαϊκή πλειοψηφία. Τα παραπάνω σημείωσε ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, μιλώντας χθες το βράδυ σε κεντρική πολιτική συγκέντρωση που έγινε στη Νιγρίτα Σερρών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 90χρονα του Κόμματος.

Νωρίτερα, στη διάρκεια της επίσκεψής του στο νομό Σερρών, ο Γιώργος Μαυρίκος περιόδευσε στο εργοτάξιο της «ΑΤΤΙΚΑΤ» στο Στρυμονικό, στο νομαρχιακό Νοσοκομείο, και στο εργοστάσιο της «ΦΙΜΠΡΑΝ» στη Νιγρίτα. Επίσης έδωσε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Στο εργοτάξιο της «ΑΤΤΙΚΑΤ» που κατασκευάζει τον κάθετο άξονα της Εγνατίας, οι εργαζόμενοι μίλησαν για τα εργασιακά και μισθολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οπως είπαν υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές, δεν τηρούνται οι συλλογικές συμβάσεις, και οι συνθήκες εργασίας είναι άσχημες. Εκεί ήταν και οι συνάδελφοί τους που απασχολούνται σε έναν από τους υπεργολάβους του έργου και εδώ και μέρες έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα περίπου τριών μηνών.

Στο Νοσοκομείο Σερρών η κατάσταση είναι παρόμοια με κάθε άλλο νοσοκομείο. Εγκατάλειψη, απαξίωση. Οπως προέκυψε από τη συνάντηση που έγινε με τους εργαζόμενους στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλες. Στην παιδιατρική κλινική υπάρχει μονάδα νεογνών η οποία δε λειτουργεί. Τα Κέντρα Υγείας σε Σιδηρόκαστρο, Ν. Ζίχνη και Μαυροθάλασσα, υπολειτουργούν.

Στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου ο Γ. Μαυρίκος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που σχεδιάζει η Κομματική Οργάνωση Σερρών σχετικά με τη διεκδίκηση των τριών στρατοπέδων που βρίσκονται στην πόλη των Σερρών και το Υπουργείο Αμυνας θέλει να ξεπουλήσει στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Οπως αναφέρθηκε, το ΚΚΕ, θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση του αγώνα για να αποδοθούν τα στρατόπεδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να αξιοποιηθούν σε όφελος του λαού και της νεολαίας. Αλλωστε αίτημα όλων των φορέων του νομού αποτελεί η αξιοποίησή τους για τη δημιουργία χώρων πρασίνου και αθλητισμού, βρεφονηπιακών σταθμών.

Σε κάθε σταθμό της περιοδείας, ο Γιώργος Μαυρίκος αναφέρθηκε και στις πολιτικές εξελίξεις, στην πολιτική των σκανδάλων όπως αυτό της «Ζήμενς», σημειώνοντας ότι αυτά τα φαινόμενα αποτελούν αρρώστια του δικομματικού συστήματος και είναι σύμφυτα με τον καπιταλισμό.

Απευθυνόμενος στα λαϊκά στρώματα που ζουν τις επιπτώσεις από την πολιτική της ανεργίας, της ακρίβειας, σημείωσε πως ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούν. Να αντιπαλέψουν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Είναι ανάγκη να τιμωρήσουν το δικομματισμό. Και η πιο σαφής καταδίκη θα έρθει με την ενίσχυση του ΚΚΕ και στους αγώνες και στις ευρωεκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ