Πέμπτη 10 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΠΟ
Ενσωμάτωση του επιδόματος στο μισθό

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων ΥΠΠΟ (ΠΟΣΥΠΠΟ) με χθεσινή ανακοίνωση εκφράζει την «έκπληξή» της, που η πολύμηνη εισαγγελική έρευνα για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΠΟ, το «μόνο μεμπτό που εντόπισε» είναι η καταβολή «του πολιτιστικού επιδόματος των εργαζομένων μέσω του ειδικού λογαριασμού».

Η ΠΟΣΥΠΠΟ σημειώνει πως «από την πρώτη στιγμή, έχει ξεκάθαρη θέση ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων του ειδικού λογαριασμού χρησιμοποιούνταν για την κάλυψη ανελαστικών δαπανών του υπουργείου (πληρωμή πολιτιστικού επιδόματος, υπερωριών, μισθοί εποχιακού προσωπικού)» και ότι «πάγιο αίτημά» της είναι «η ενσωμάτωση του πολιτιστικού επιδόματος στο μισθολόγιο των εργαζομένων. Αυτό είναι γνωστό σε όλες τις πολιτικές ηγεσίες που πέρασαν από το ΥΠΠΟ και το υπουργείο Οικονομικών».

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι δε θα παραιτηθεί «από τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Αλλωστε, η παραδοχή» από τους πρώην και τον νυν υπουργό Πολιτισμού «όσων υποστηρίζαμε και υποστηρίζουμε αποτελεί για εμάς μια πρώτη ηθική δικαίωση» και καλεί τους υπουργούς Πολιτισμού και Οικονομικών «να εντάξουν άμεσα το πολιτιστικό επίδομα των εργαζομένων στον τακτικό προϋπολογισμό του ΥΠΠΟ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ