Πέμπτη 10 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΓΚΑΡΕΘ ΛΙΟΥΙΣ
The baker

Τίμια δουλειά. Δουλειά χαμηλών τόνων. Είναι κωμωδία με πρόθεση, το δίχως άλλο, να διασκεδάσει ο θεατής. Και το πετυχαίνει αυτό και με τους έξυπνους διαλόγους της, αλλά και με τις «αποστασιοποιημένες» ερμηνείες. Παράλληλα, όμως, είναι και μια προσπάθεια να βοηθηθεί ο θεατής να δει τον κόσμο με καλύτερο μάτι. Σε όλους μας αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία, φωνάζει με όλη τη δύναμη της καρδιάς η ταινία. Και το φωνάζει ανυπόκριτα!

Ενας πληρωμένος δολοφόνος αποφασίζει να αλλάξει. Φεύγει από την πόλη και τις βρώμικες δουλειές του και φτάνει σε ένα ειδυλλιακό και απομονωμένο χωριό. Εκεί οι κάτοικοι, από παρεξήγηση, τον παίρνουν για τον καινούριο φούρναρη (baker) που περιμένουν. Αυτός από τη μεριά του βρίσκει εξαιρετικό και ιδανικό για την αλλαγή που επιθυμεί αυτό το «κοστούμι». Αφού φούρναρη περιμένουν, φούρναρης τους λείπει, φούρναρης θα γίνει! Φτάνει να ζήσει μαζί τους αλλαγμένος και ειρηνικά.

Η ταινία, όπως όλες οι ηθικοπλαστικές ταινίες, μπλέκεται σε διάφορες παρεξηγήσεις. Στο τέλος θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και η ταυτότητα του ήρωα. Στο μεταξύ, όμως, ο πρώην πληρωμένος δολοφόνος έχει δείξει τόσα πολλά δείγματα της μεταμέλειάς του που οι χωρικοί, μαζί και το κορίτσι του χωριού, τον συγχωρούν και τον εντάσσουν στην κοινωνία τους.

Μιλάμε για μικρά πράγματα. Μικρά αλλά τίμια. Και χαριτωμένα. Με γούστο και με αγάπη για τον άνθρωπο καμωμένα. Οποιος δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις, όποιος δεν αναζητά μεγάλες συγκινήσεις, θα διασκεδάσει.

Παίζουν: Νταμιάν Λιούις, Μίκαελ Γκάμπον, Κέιτ Ασφιλντ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ