Τετάρτη 9 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
«Ωμή ιμπεριαλιστική επέμβαση»

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του KKE, Θανάση Παφίλη, στην Ολομέλεια του Σώματος, στο Στρασβούργο

Ως ωμή ιμπεριαλιστική παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χαρακτηρίζει την Εκθεση «σχετικά με τη σταθεροποίηση του Αφγανιστάν», ο ευρωβουλευτής του KKE, Θανάσης Παφίλης, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Στρασβούργου. Η έκθεση εγκρίθηκε χτες στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου με 423 ψήφους υπέρ, 74 κατά - μεταξύ των οποίων και των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ - και 43 αποχές, ενώ είχε τη στήριξη των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Οπως ανέφερε ο Θ. Παφίλης στην παρέμβασή του «η Εκθεση που υπερψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη "σταθεροποίηση στο Αφγανιστάν" αποτελεί ωμή ιμπεριαλιστική πρόκληση. Οπως επί λέξει αναφέρει: "Στηρίζει τις προσπάθειες των δυνάμεων του NATO... να πατάξουν την τοπική και διεθνή τρομοκρατία και θεωρεί την παρουσία τους ουσιαστική για τη διασφάλιση του μέλλοντος της χώρας". Καλεί σε ενίσχυση των κατοχικών δυνάμεων HΠA - ΕΕ - NATO με "επιπρόσθετα στρατεύματα μάχης" και απαιτεί με κυνικό τρόπο να μην "περιορίζονται από εθνικούς περιοριστικούς όρους", να δρουν δηλαδή απροκάλυπτα και χωρίς προσχήματα ως δυνάμεις κατοχής. Τονίζει ότι "η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να χρησιμοποιήσει την πείρα και την εμπειρογνωμοσύνη των αποστολών της και των κρατών - μελών που ήδη έχουν στρατιωτική ή πολιτική παρουσία στην επικράτεια του Αφγανιστάν"».

Επιδιώκει δηλαδή, όπως υπογράμμισε ο Θ. Παφίλης, «να αξιοποιήσει τη δολοφονική δράση των στρατιωτικών δυνάμεων της ΕΕ στη χώρα ως ευκαιρία απόκτησης επιχειρησιακής εμπειρίας για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της και σε άλλες περιοχές».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «αυτό που ενδιαφέρει τους πολιτικούς εκπροσώπους του ευρωενωσιακού κεφαλαίου είναι η απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου στη διανομή της ιμπεριαλιστικής λείας στην περιοχή, γι' αυτό και τονίζουν ότι "η ΕΕ πρέπει να ενθαρρύνει και να βοηθήσει τους Ευρωπαίους επενδυτές να εμπλακούν στην ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν"».

Και έκλεισε λέγοντας ότι «οι κυνικές ομολογίες της έκθεσης αποκαλύπτουν το ρόλο και τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις της ΕΕ, επιβεβαιώνουν ακόμη μια φορά ότι "EE και NATO αποτελούν το ίδιο δολοφονικό συνδικάτο". O αγώνας των λαών πρέπει να είναι ενιαίος κατά του ιμπεριαλιστικού συστήματος συνολικά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τρέφονται από τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της ΕΕ(5/12/2008)
Οπλο στην επίθεση κατά των λαών(7/6/2008)
Στηρίζετε το τουρκικό καθεστώς και την αυταρχική πολιτική του(24/5/2008)
Εντείνεται η στρατιωτικοποίηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης(17/2/2007)
Πιέσεις προς τη Συρία(27/10/2006)
Υποκρισία μπροστά στα εγκλήματα των ΗΠΑ(11/7/2002)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org