Τετάρτη 9 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
«Δε θα υπάρξει επίθεση, αλλά είμαστε έτοιμοι»

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ, ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Την πεποίθηση ότι οι ΗΠΑ δε θα επιτεθούν στο Ιράν εξέφρασε χτες, κατά τη διάρκεια της ισλαμικής συνόδου, που λαμβάνει χώρα στην Κουάλα Λουμπούρ, στη Μαλαισία, ο Ιρανός Πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, υποστηρίζοντας ότι «η οικονομική, πολιτική και στρατιωτική κατάσταση δε θα οδηγήσει τον κ. Μπους να το κάνει αυτό, όλοι γνωρίζουν αυτό το γεγονός», σημειώνοντας ωστόσο ότι «ο ιρανικός λαός είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τη χώρα του».

Ο Μ. Αχμαντινετζάντ, με αφορμή τη Σύνοδο G8, δημοσίευσε επίσης επιστολή του σε ιαπωνική εφημερίδα, όπου υπογραμμίζει ότι οι πολιτικές τους θα «επιταχύνουν το δρόμο τους προς το γκρεμό», επαναλαμβάνοντας ότι δεν αποδέχεται τις απαιτήσεις των «μεγάλων δυνάμεων για τη διακοπή της διαδικασίας εμπλουτισμού ουρανίου από το Ιράν».

Στο μεταξύ σε δηλώσεις του ο Χοτζατολεσλάμ Αλί Σιράζι, εκπρόσωπος του ανώτατου πνευματικού Αλί Χαμενεΐ στις ναυτικές δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «το σιωνιστικό καθεστώς ασκεί πίεση επί της ηγεσίας του Λευκού Οίκου για να ετοιμάσει μια επίθεση εναντίον του Ιράν» απειλώντας ότι «εάν διαπράξουν μια τέτοια ανοησία, η πρώτη απάντηση του Ιράν θα είναι να πυρπολήσει το Τελ Αβίβ και τον αμερικανικό στόλο στον Περσικό Κόλπο», δεδομένου ότι ΗΠΑ και Ισραήλ δεν αποκλείουν στις τοποθετήσεις τους ενδεχόμενο στρατιωτικής βίας εναντίον του Ιράν - έστω και αν κατά τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους δεν αποτελεί την άμεση λύση - εάν η Τεχεράνη δεν αναστείλει το πυρηνικό της πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ