Τρίτη 8 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Τιμή και δόξα...

Τα συνθήματα και οι ελπίδες έγιναν ένα στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της ΚΝΕ για το ΔΣΕ...

Οσοι βρέθηκαν εκεί ένιωσαν ότι αυτό που συνδέει το χτες και το σήμερα είναι ο αγώνας για το αύριο... «Τιμή και δόξα στους μαχητές του ΔΣΕ. ΚΣ της ΚΝΕ». Η πλάκα στήθηκε και βρίσκεται εκεί για να θυμίζει και να εμπνέει. Το Σάββατο το πρωί το χωριό Πύλη πλημμύρισε αισιοδοξία. Η Ιστορία δεν τελείωσε. Οι νέοι κομμουνιστές και οι νέες κομμουνίστριες τίμησαν τους μαχητές του ΔΣΕ και δήλωσαν ότι ακολουθούν τα χνάρια τους. Λίγο πιο πέρα από εκεί που βρισκόταν η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, το Γενικό Αρχηγείο του ΔΣΕ, η έδρα της προσωρινής κυβέρνησης, φώναξαν με όλη τους τη δύναμη: «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός».

«Επικαλούμαστε τους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ για να φουντώσουμε το πνεύμα της επανάστασης και της θυσίας. Είμαστε εδώ ως ελάχιστο φόρο τιμής σ' όσους έφυγαν και για να αφήσουμε μια παρακαταθήκη σ' αυτούς που ακολουθούν», σημείωσε στην ομιλία του ο Αγγελος Τσουραπάς, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. «Σ' αυτόν τον τόπο - τόνισε - όπου δεν υπήρχε οικογένεια που να μην έδωσε νεκρό ή τραυματία στο ΔΣΕ, όπου κάθε χωριό ήταν κι ένα κάστρο ανυπακοής και πάλης, όπου κάθε ύψωμα ποτίστηκε με το αίμα αυτών που πάλευαν για την εξουσία του λαού, εδώ που στα κακοτράχαλα περάσματα βρίσκεις ακόμα υπολείμματα πολεμικού υλικού, συνδέουμε με μια νοητή κλωστή την ιστορία του ΔΣΕ με τη σύγχρονη ιστορία του Κόμματος και της ΚΝΕ και την αντιιμπεριαλιστική τους δράση».


Μετά την ομιλία αρχίζουν τα συνθήματα, χιλιάδες φωνές, μία φωνή: «Εννιά δεκαετίες αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία». Γίνονται τα αποκαλυπτήρια του μνημείου απ' τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ. Είναι εκεί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Αφήνει λίγα λουλούδια στο μνημείο. Λίγα λουλούδια καταθέτει και η Αναστασία Μοσχόβου, εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ. Ακολουθεί ενός λεπτού σιγή για τους μαχητές. Ξεκινάει ο ύμνος της Διεθνούς. «Εμπρός της Γης οι κολασμένοι...», όλοι μαζί. Τα συνθήματα ηχούν και πάλι: «ΚΚΕ, το κόμμα σου λαέ»...



Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ