Τρίτη 8 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Επιλέγουμε αντεπίθεση και ρήξη

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παραβρέθηκε στα αποκαλυπτήρια της πλάκας της ΚΝΕ για τον ΔΣΕ και επισκέφθηκε το νοσοκομείο του ΔΣΕ

Στη σπηλιά που φιλοξενούσε ένα από τα νοσοκομεία του ΔΣΕ
Στη σπηλιά που φιλοξενούσε ένα από τα νοσοκομεία του ΔΣΕ
«Οταν μπροστά μας μπαίνει το δίλημμα, υποταγή και ενσωμάτωση ή αντεπίθεση και ρήξη, εμείς διαλέγουμε το δεύτερο. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος, δρόμος που συμφέρει το λαό ολόκληρο», τόνισε, σε δήλωσή της, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τα αποκαλυπτήρια της πλάκας της ΚΝΕ για τον ΔΣΕ. Λίγη ώρα μετά, όταν επισκέφθηκε την κατασκήνωση της ΚΝΕ υπογράμμισε: «Ειδικά για τη νεολαία δεν υπάρχει καμιά άλλη επιλογή απ' το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής. Ερχονται πολύ χειρότερα για τη νέα γενιά και δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της υποταγής και της ενσωμάτωσης. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι».

Μετά την εκδήλωση στην Πύλη, η Αλ. Παπαρήγα, μαζί με αντιπροσωπεία του Κόμματος, επισκέπτεται το νοσοκομείο του ΔΣΕ, μια σπηλιά μέσα στα βουνά. Το συναίσθημα είναι συγκλονιστικό για όποιον βρέθηκε εκεί. Σκέψεις για τις συνθήκες που έζησαν και πάλεψαν οι μαχητές. Μένει η κουβέντα που μουρμούρισαν οι περισσότεροι: «Ολα τα μπορεί ο άνθρωπος όταν αγωνίζεται»...

Στο δρόμο για την κατασκήνωση, βρίσκεται το χωριό Βροντερό και γίνεται μια μικρή συζήτηση με τους λιγοστούς κατοίκους, για τα προβλήματά τους. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην κατασκήνωση της ΚΝΕ, η Αλέκα Παπαρήγα ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., Κ. Βελόπουλου - ο οποίος χαρακτήρισε την εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στις Πρέσπες, εκδήλωση μίσους, όπως αυτή του Γράμμου και του Βίτσι, λέγοντας ότι τιμούν αυτούς που δε θέλανε τη Μακεδονία ελληνική - και απάντησε:

«Θα έλεγα ότι αυτές οι δηλώσεις εκφράζουν, δυστυχώς, κάτι που έρχεται από πολύ παλιά. Εκφράζουν εκείνους, οι οποίοι μισούν, κυριολεκτικά, το λαϊκό κίνημα και μισούν έναν λαό, ο οποίος συνδυάζει απόλυτα τον πατριωτισμό και το διεθνισμό. Για εμάς, πατριωτισμός είναι η αγάπη σε μια πατρίδα που ζει σε ευημερία ο λαός και όχι το κεφάλαιο. Γι' αυτούς τους κυρίους πατρίδα είναι εκεί που, κυρίως, το κεφάλαιο διαφεντεύει. Εχουμε εντελώς διαφορετική άποψη για το τι σημαίνει πατρίδα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ