Σάββατο 5 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΙΝΔΙΑΣ (ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ)
Προειδοποιεί με αποχώρηση από την κυβέρνηση

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Διορία μέχρι τη Δευτέρα έδωσε το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό), που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, στην ηγεσία της κυβέρνησης να απαντήσει αν θα προχωρήσει ή όχι στην υπογραφή της πυρηνικής συμφωνίας, μη στρατιωτικού χαρακτήρα, με τις ΗΠΑ. Μία συμφωνία στην οποία αντιτάχθηκαν από την αρχή όλες οι αριστερές δυνάμεις της χώρας και τα Κομμουνιστικά Κόμματα (ΚΚ Ινδίας - Μαρξιστικό, ΚΚ Ινδίας), υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για προσπάθεια «εξασφάλισης ενέργειας» και μείωσης των τιμών, αλλά εντάσσεται στα πλαίσια μίας ευρύτερης στρατηγικής συμφωνίας ΗΠΑ - Ινδίας, με αποφασιστικό χαρακτήρα, που θα υποθηκεύσει το μέλλον της εξωτερικής πολιτικής της χώρας στα συμφέροντα και τις εντολές της Ουάσιγκτον.

Το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) έχει δηλώσει ότι αν η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει υπογράφοντας τελικά την πυρηνική συμφωνία θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, οδηγώντας, ενδεχομένως, τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Το γεγονός εκμεταλλεύονται αστοί πολιτικοί αναλυτές που υποστηρίζουν ότι η Ινδία θα βυθιστεί σε μία νέα περίοδο «πολιτικής αβεβαιότητας», ενώ εξακολουθούν και οι ισχυρές πιέσεις από την Ουάσιγκτον.

Τα κόμματα της ινδικής αριστεράς, σε κοινή ανακοίνωση, σημειώνουν ότι θα ξεκινήσουν νέα εκστρατεία ενημέρωσης του λαού για να αντιταχθεί στην ινδο-αμερικανική πυρηνική συμφωνία, αλλά και στην κυβέρνηση, η οποία δε λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να συγκρατήσει τον πληθωρισμό, δε βάζει φρένο στην άνοδο των τιμών και εφαρμόζει αντιλαϊκές πολιτικές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ