Σάββατο 5 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο δρόμο για την ιδιωτικοποίηση

Νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία παρέχεται η δυνατότητα υποβολής δικαιολογητικών για χορήγηση άδειας ίδρυσης ιδιωτικών νηπιαγωγείων μέχρι τις 21/7/2008 έχει καταρτίσει το υπουργείο Παιδείας. «Θυμίζει» έτσι, πού θα καταλήξουν χιλιάδες νήπια μετά τη ρύθμιση που έκανε υποχρεωτικό τον ένα χρόνο προσχολικής αγωγής, χωρίς προηγούμενα να υπάρχουν τουλάχιστον υποδομές.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι είχε ισχύσει ρύθμιση που έδινε τη δυνατότητα στους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς να λειτουργούν τμήματα νηπιαγωγείων, η οποία φέτος αποσύρθηκε σε έναν τακτικό ελιγμό του υπουργείου, προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία της ΟΙΕΛΕ, 35.000 οικογένειες εξαναγκάστηκαν να γράψουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, εξαιτίας του χάους που προέκυψε από την υποχρεωτικότητα, ενώ πριν φοιτούσαν σε αυτά 5.000 νήπια.

Σήμερα, το υπουργείο αντί για την κάλυψη των αναγκών, ώστε από φέτος να φοιτήσουν όλα τα νήπια σε δημόσια νηπιαγωγεία, φροντίζει να διευκολύνει την ίδρυση ιδιωτικών, παρατείνοντας τις προθεσμίες υποβολής δικαιολογητικών για την ίδρυσή τους. Επιβεβαιώνει έτσι την εκτίμηση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ότι «οι ελλείψεις υποδομών, εκπαιδευτικού υλικού, χρημάτων και προσωπικού θα εξωθήσουν και πάλι τους γονείς να καταφύγουν στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, με αποτέλεσμα τη διόγκωση της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας στον ευαίσθητο χώρο της Προσχολικής Αγωγής».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ