Κυριακή 6 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Βιβλία - «όπλο» για κάθε εργαζόμενο

Ο «Ρ» και η «Σύγχρονη Εποχή» προτείνουν βιβλία για το καλοκαίρι που έρχεται

Οι διακοπές, εκτός από χρόνος ξεκούρασης και χαλάρωσης, είναι επίσης και μια θαυμάσια ευκαιρία για τη διεύρυνση των γνώσεών μας. Η ανάγνωση και η μελέτη βιβλίων μπορεί να γίνει κάτω από άλλες συνθήκες, χωρίς την πίεση και το άγχος της καθημερινότητας. Ετσι, σήμερα, ο «Ρ» και η «Σύγχρονη Εποχή» προτείνουν στους αναγνώστες της εφημερίδας, μια σειρά από βιβλία ιδεολογικού, πολιτικού και ιστορικού περιεχομένου, πάνω σε αυτήν την κατεύθυνση.

Η μάθηση, η αυτομόρφωση, για τους κομμουνιστές, για κάθε προοδευτικό άνθρωπο, είναι βασικό στοιχείο της προσωπικότητάς του. Εξάλλου, ακόμη και η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου σε μια δημιουργική κατεύθυνση, στην προοπτική της πνευματικής του ανάπτυξης, αποτελεί μια ουσιαστική ανάγκη, την οποία αισθάνεται ένας άνθρωπος.

Τα βιβλία, για τα οποία θα διαβάσετε σήμερα κάποιες βασικές πληροφορίες, αποτελούν, εκτός των άλλων, και ένα καθημερινό όπλο δουλειάς. Αφορούν, πρώτα απ' όλα, ζητήματα για την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, όπως οι οικονομικές συζητήσεις που διεξάγονταν τη δεκαετία του 1920 στο νεοσύστατο σοβιετικό κράτος, το Δεύτερο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς, η συμμετοχή των Ελλήνων στη διαδικασία της σοσιαλιστικής οικοδόμησης και οι δύο τελευταίοι τόμοι των «Απάντων» του Στάλιν (14ος και 15ος) που ρίχνουν φως σε μια σειρά από θέματα. Θέματα, που απασχολούν όχι μόνο τους μελετητές, μα και κάθε άνθρωπο που θέλει, χωρίς ωραιοποιήσεις αλλά και χωρίς μηδενισμούς, να μάθει για την πρώτη απόπειρα οικοδόμησης Σοσιαλισμού που γνώρισε η ανθρωπότητα.

Στην προτεινόμενη βιβλιογραφία υπάρχουν, επίσης, και ζητήματα από την Ιστορία του λαϊκού μας κινήματος, με την έκδοση των δύο τόμων της «Νέας Γενιάς», του περιοδικού της ηρωικής ΕΠΟΝ. Τέλος, ιδεολογικά θέματα, που αφορούν το σύγχρονο δεξιό οπορτουνισμό, τα σύγχρονα αστικά ιδεολογήματα, αλλά και τον αντικομμουνισμό χτες και σήμερα, αποτελούν την τρίτη ενότητα της σύντομης βιβλιογραφίας.

Διαβάζοντας τα βιβλία αυτά, μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε. Κερδισμένοι σε γνώση, στη διεύρυνση των πνευματικών μας οριζόντων. Και αυτή είναι μια δουλειά, που αποτελεί μόνιμη ανάγκη, για κάθε κομμουνιστή, για κάθε άνθρωπο ο οποίος θέλει να λέγεται Ανθρωπος...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ