Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Απροκάλυπτη κοροϊδία

Νέα προεκλογικά τερτίπια εμπαιγμού των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων απεργάζονται τα επιτελεία της κυβέρνησης. Το έναυσμα δόθηκε χτες σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Γεωργίας, δύο ακόμα υφυπουργοί της κυβέρνησης και ο διοικητής της ΑΤΕ, ασχολήθηκαν με το σχεδιασμό της προεκλογικής δράσης του ΠΑΣΟΚ στην ύπαιθρο και την εξέταση των σεναρίων προπαγανδιστικής εξαπάτησης των αγροτοκτηνοτρόφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που διέρρευσαν μετά τη σύσκεψη, ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκε το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί η χορήγηση κατά κεφαλήν ενισχύσεων (μέχρι 40.000 δρχ.) στους αγροτοκτηνοτρόφους με κριτήριο το εισόδημά τους. Κάτι ανάλογο είχε προτείνει προ ημερών και η ΝΔ μόνο για τους κτηνοτρόφους. Κι αν τελικά ανακοινωθεί από την κυβέρνηση κάτι τέτοιο, αναμένεται να στηθεί μια νέα γαλαζοπράσινη αποπροσανατολιστική προεκλογική κοκορομαχία για το ποιος το είπε πρώτος και ποιος θα το εφαρμόσει.

Επί της ουσίας όμως, οι αγροτοκτηνοτρόφοι δεν έχουν σε τίποτα να ωφεληθούν με τέτοιου είδους προεκλογικά τερτίπια, αφού είναι φανερό ότι πρόκειται για δόλιες προεκλογικές παροχές που δε λύνουν τα δραματικά προβλήματα που δημιουργεί η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και την οποία στηρίζουν απροκάλυπτα και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ούτε επίσης θα αποτρέψουν την πορεία δραστικής μείωσης τους αγροτικού εισοδήματος και των αγροτικών τιμών, καθώς και το μαζικό ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ