Πέμπτη 3 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
24ωρο
«ΤΟ ΣΠΙΤΙ TOY ΑΓΩΝΙΣΤΗ»

Ιδρυμα φιλοξενίας ηλικιωμένων αγωνιστών

της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ

(Μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα)

Ομήρου 35, Τηλ. 210 9738417, 9769036

ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΠΡΑΧΑΜΙ)

Το «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ» - στο Μπραχάμι - που ολοκληρώθηκε με τις οικονομικές εισφορές αγωνιστών και άλλων προοδευτικών ανθρώπων του λαού μας, άρχισε ήδη τη λειτουργία του.

Γίνονται δεκτά ηλικιωμένα πρόσωπα, άνδρες και γυναίκες που πήραν μέρος στην Εθνική Αντίσταση, στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας και στους κοινωνικούς αγώνες του λαού μας και έχουν σήμερα ανάγκη βοήθειας στα γεράματά τους, σε ένα θερμό συντροφικό, φιλικό και ενδιαφέρον περιβάλλον.

Το Ιδρυμα καλύπτει τις ανάγκες στέγης, διατροφής, καθαριότητας, ψυχαγωγίας και άνετης διαμονής των φιλοξενουμένων.

Κατά το Καταστατικό του Ιδρύματος:

α) Τα φιλοξενούμενα πρόσωπα κατά τον χρόνο εισόδου τους στο Ιδρυμα πρέπει να είναι υγιή και αυτοεξυπηρετούμενα. Δεν αποτελούν εμπόδιο για την είσοδο, μικροπροβλήματα που συνοδεύουν κατά κανόνα ηλικιωμένα άτομα.

Παρά την υπάρχουσα ιατρική επίβλεψη σε κάθε περίπτωση το Ιδρυμα είναι τόπος φιλοξενίας και όχι κλινική ή νοσοκομείο.

β) Τα φιλοξενούμενα πρόσωπα καταβάλλουν στο Ιδρυμα λογικό ποσοστό των μηνιαίων εσόδων τους (συντάξεων κ.λ.π.) εφόσον έχουν έσοδα. Αν δεν έχουν έσοδα, φιλοξενούνται χωρίς αντιπαροχή.

γ) Τα φιλοξενούμενα πρόσωπα ενημερώνονται για τον Κανονισμό Λειτουργίας του Ιδρύματος και εφόσον τον αποδέχονται, γίνονται δεκτά.

δ) Το κόστος λειτουργίας του Ιδρύματος καλύπτεται, ως ένα βαθμό από τα παραπάνω έσοδα (φιλοξενουμένων). Επειδή αυτά τα έσοδα δεν επαρκούν, η διαφορά καλύπτεται από εισφορές συναγωνιστών και φίλων από ολόκληρη τη Χώρα. Εσοδα υπάρχουν και από τα ακίνητα που αγαπητοί σύντροφοι δώρισαν στο Ιδρυμα.

Το Ιδρυμα μπορεί να φιλοξενήσει 26 άτομα, άνδρες και γυναίκες, σε δίκλινα άνετα δωμάτια της τετραώροφης οικοδομής, Ομήρου 35 στον Αγιο Δημήτριο.

Στο Ιδρυμα λειτουργεί βιβλιοθήκη, υπάρχουν τηλεοράσεις, θα γίνονται προβολές κινηματογραφικών ταινιών κ.ά. Περιοδικά προβλέπεται να διοργανώνονται και διάφορες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Η επίσκεψη στο Ιδρυμα, η συντροφιά στους φιλοξενουμένους σε επαρκή χρόνο, είναι απολύτως ελεύθερη και επιθυμητή στα πλαίσια του Κανονισμού Λειτουργίας.

Ελεύθερη είναι επίσης η έξοδος και επιστροφή φιλοξενουμένων για περιπάτους, επισκέψεις σε συγγενείς, φίλους, σε εκδηλώσεις κ.λ.π.

Το Ιδρυμα δέχεται Αιτήσεις Εισόδου μέχρι τέλος Ιουλίου 2008. Η είσοδος εξασφαλίζεται με προηγούμενη συνέντευξη και αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος. Σε περίπτωση που υπάρξουν κενές θέσεις ο χρόνος εισόδου παρατείνεται.

Ο κύριος στόχος των ιδρυτών του Ιδρύματος για φιλοξενία απόμαχων ηλικιωμένων αγωνιστών ήδη γίνεται πραγματικότητα. Οι Αιτήσεις πρέπει να στέλνονται στη διεύθυνση του Ιδρύματος.

Επικοινωνία με τον Διευθυντή του Ιδρύματος στα τηλέφωνα: 210 9738417 ή 9769036.

Αθήνα 2 Ιουλίου 2008

Για «ΤΟ ΣΠΙΤΙ TOY ΑΓΩΝΙΣΤΗ»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ