Πέμπτη 3 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κραυγές και ψίθυροι

Η Λιβ Ούλμαν στην ταινία «Κραυγές και ψίθυροι» του Ινγκμαρ Μπέργκμαν
Η Λιβ Ούλμαν στην ταινία «Κραυγές και ψίθυροι» του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Τη δραματική ταινία «Κραυγές και ψίθυροι», του μεγάλου δημιουργού Ινγκμαρ Μπέργκμαν, θα προβάλει απόψε στις 22.00 η «Βουλή TV».

Δύο αδελφές βρίσκονται στο πατρικό τους σπίτι για να φροντίσουν τη νεαρή αδελφή τους που πάσχει από καρκίνο. Και οι δύο έχουν «ζήσει» την ιδέα του θανάτου. Ο άνδρας της μίας είχε αυτοκτονήσει, ενώ η άλλη, προσπαθώντας ν' αυτοκτονήσει μετά από μια απογοήτευση που είχε, ακρωτηριάστηκε. Η άρρωστη αδελφή έχει φοβερούς πόνους και νιώθει σαν ζωντανή - νεκρή. Βλέποντας ότι οι δύο αδελφές της έχουν και τα δικά τους προβλήματα, στρέφεται προς την οικονόμο του σπιτιού, η οποία και αυτή έχει γνωρίσει από κοντά το θάνατο και έχει πονέσει, αφού έχασε το παιδί της. Η νεαρή κοπέλα στο τέλος θα πεθάνει. Και μαζί της θα πεθάνουν τα αισθήματα. Το πατρικό σπίτι θα μείνει άδειο και το μόνο που θα μείνει ζωντανό θα είναι η ανάμνηση της νιότης... Μια δραματική αριστουργηματική ταινία με όμορφη φωτογραφία και ερμηνείες. Παίζουν οι Ινγκριντ Τούλιν, Λιβ Ούλμαν, Χαριέτ Αντερσον και Κάρι Σιλβάν.

«Οικογένεια Τενενμπάουμ». Κωμική ταινία σε σκηνοθεσία Γουές Αντερσον.

Ο «άσωτος πατέρας», Τζιν Χάκμαν, αποφασίζει να επιστρέψει στην οικογένεια που εγκατέλειψε 20 χρόνια πριν, για να βρει τα κάποτε χαρισματικά παιδιά του, αντιμέτωπα με προσωπικά και επαγγελματικά αδιέξοδα και τη γυναίκα του έτοιμη να παντρευτεί με το λογιστή της. Πρώην παιδιά - θαύματα και νυν προβληματικοί ενήλικες, ο Τσας, ο Ρίτσι και η υιοθετημένη Μάργκο αντιμετωπίζουν ο καθένας με διαφορετικό τρόπο την απροσδόκητη έλευση του πατριάρχη της οικογένειας, που ζητάει μία δεύτερη ευκαιρία με τρόπο αδέξιο, όσο και συγκινητικό...

Ο Γουές Αντερσον, ένας δημιουργός με ιδιαίτερη ματιά, καταφέρνει με κάθε του ταινία να κατασκευάσει ένα ιδιότυπο σύμπαν, που απαρτίζεται από εκκεντρικούς χαρακτήρες, σουρεαλιστικό και ενίοτε μαύρο χιούμορ, μέσα στο οποίο κινούνται με άνεση οι καλοί ηθοποιοί, πολλοί από τους οποίους είναι μόνιμοι συνεργάτες του. Σε αυτό το πορτρέτο μιας δυσλειτουργικής νεοϋορκέζικης οικογένειας, ο Αντερσον συνδυάζει χιούμορ, τρυφερότητα και σαρκασμό, μιλώντας για τη διάψευση του αμερικανικού ονείρου και για την αξία της οικογένειας, πηγή προβλημάτων, αλλά και καταφύγιο από τον σκληρό έξω κόσμο. Παίζουν: Τζιν Χάκμαν, Αντζέλικα Χιούστον, Μπεν Στίλερ, Λουκ Γουίλσον, Γκούινεθ Πάλτροου, Μπιλ Μάρεϊ, Ντάνι Γκλόβερ, Οουεν Γουίλσον (ΝΕΤ, 22.00).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ