Παρασκευή 27 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Πλήθος εκδηλώσεων με θέματα που αγγίζουν τη ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας, που τιμούν την 90χρονη Ιστορία του ΚΚΕ και τα 40 χρόνια της ΚΝΕ, πραγματοποιούνται από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ. Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται:

Σήμερα και αύριο

Στου Ζωγράφου, στο Πάρκο Γουδή (τέρμα Γεωργίου Παπανδρέου), διήμερο εκδηλώσεων. Σήμερα Παρασκευή, με θέμα το Περιβάλλον - Διατροφικά σκάνδαλα - Ακρίβεια, θα μιλήσουν η Λιάνα Κανέλλη και ο Στέφανος Μπούτσιος. Αύριο Σάββατο, εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Η αναγκαιότητα και επικαιρότητα του Σοσιαλισμού» με ομιλητή τον Νίκο Παπακωνσταντίνου. Στο χώρο μετά τις συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν συναυλίες. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 8 μ.μ.

To 3o Μαθητικό Φεστιβάλ πραγματοποιείται στα Γιάννενα σήμερα και αύριο στην πλατεία Μαβίλη. Την 1η μέρα θέμα της εκδήλωσης είναι «Οι μαθητικοί αγώνες του αιώνα μας» και περιλαμβάνει θεατρικό «Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος οι μαθητές βοηθούν στη νίκη», talk show για τους μαθητικούς αγώνες, μουσική από τους «BLUE DESERT» και άλλα μαθητικά συγκροτήματα. Την 2η μέρα η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα «40 χρόνια της ΚΝΕ» και περιλαμβάνει μουσική από μαθητικό συγκρότημα, βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Ματωμένα Χώματα», dvd για τα 40 χρόνια δράσης και λειτουργίας της ΚΝΕ και μουσική από τους «I SCREAM COCK TALES JEAN & JAMESON».

Σήμερα Παρασκευή
  • Στο «Φάρο Τυφλών» (Αθηνάς 17 και Δοϊράνης), στις 8 μ.μ., εκδήλωση των οργανώσεων εργαζομένων στην Πρόνοια και ΑμΕΑ του ΚΚΕ, με θέμα «90 χρόνια πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων και των ΑμΕΑ». Θα μιλήσει ο Χ. Χουρδάκης, μέλος του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ και της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων.
  • Στην πλατεία του Αγ. Στεφάνου με αντιπολεμικό και αντιρατσιστικό περιεχόμενο.
  • Στο Πολύκαστρο του Κιλκίς, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, συζήτηση για το πρόβλημα των ναρκωτικών. Θα μιλήσουν ο Ηλίας Κονδύλης, ειδικευόμενος Ψυχιατρικής και ο Γιάννης Πατουλάρης, ειδικός ψυχίατρος.
  • Στη Χαλκίδα, στην παραλία (Μνημείο Εθνικής Αντίστασης), εκδήλωση των Μαθητικών Οργανώσεων Εύβοιας, με θέμα «Ζήτω η φιλία των λαών».
  • Στα Χανιά, μαθητικό φεστιβάλ, στις 8 μ.μ., στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία (που θα συνοδεύεται με οπτικοακουστικό υλικό) με θέμα «Οι μαθητικοί αγώνες του χθες και του σήμερα», συναυλίες ερασιτεχνικών συγκροτημάτων, εκθέσεις φωτογραφίας, μαθητικής εφημερίδας κ.ά.
  • Στην Καλαμάτα, μαθητικό Φεστιβάλ με θέμα «Αθλητισμός, ντόπινγκ, ναρκωτικά». Θα γίνει ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ, παρουσίαση και συζήτηση του αφιερώματος του «Οδηγητή» για το ποδόσφαιρο και συναυλίες από ερασιτεχνικά συγκροτήματα.
  • Στο Αργος, στο θεατράκι της πλατείας Αγίου Πέτρου, εκδήλωση για τους νέους εργαζόμενους με θέμα «Διεκδίκησε τον πλούτο που παράγεις». Θα περιλαμβάνει συζήτηση, προβολή DVD και ρεμπέτικο γλέντι με ερασιτεχνικό συγκρότημα.
  • Στα Τρίκαλα, στην κεντρική πλατεία, μαθητικό φεστιβάλ με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα, βιντεοπροβολή για τα Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα της ΚΝΕ κ.ά. Θα χαιρετίσει η πρόεδρος του ΕΣΥΝ, Αρετή Λάζου και θα μιλήσει ο Αχιλλέας Σίμος, μέλος του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ.
Αύριο Σάββατο
  • Στο άλσος Ν. Σμύρνης, στις 8 μ.μ., εκδήλωση με βιντεοπροβολές, παρουσίαση του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου» και θεατρική παράσταση «Το μυστήριο Μπουφ» από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ.
  • Στο πευκοδάσος Μελισσίων (Λ. Δημοκρατίας) εκδήλωση με θέμα «90 χρόνια ΚΚΕ - αγωνιστική στάση ζωής», με ομιλήτρια την Β. Δάγκα, μέλος του Γραφείου Αθήνας της ΚΝΕ.
  • Στο Πόρτο Ράφτη (παραλία Αγ. Σπυρίδωνα), εκδήλωση με θέμα «Αλληλεγγύη στη σοσιαλιστική Κούβα».
  • Στην Καρδίτσα, στο Παυσίλυπο, μαθητικό φεστιβάλ με θέμα «Στα Βαλκάνια μυρίζει μπαρούτι, οι μαθητές στον αγώνα με το ΚΚΕ». Θα γίνει προβολή βίντεο της ΚΝΕ για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, ενώ θα λειτουργεί και έκθεση φωτογραφίας για τον ιμπεριαλισμό και τα διήμερα της ΚΝΕ. Θα μιλήσει ο Θ. Αναπλιώτης, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ.
  • Στη Χαλκίδα, με σύνθημα «Αθλητισμός για όλο το λαό», στις 11 π.μ., διοργανώνεται μαθητικό τουρνουά ποδοσφαίρου στο δημοτικό γήπεδο στο Ντερνέκι.
  • Στην πλατεία Καρδαμύλης στις 8 μ.μ. εκδήλωση αφιερωμένη στον Νίκο Μπελογιάννη. Θα μιλήσει ο Γιάννης Γιάνναρος, μέλος της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ και θα προβληθεί η ταινία «Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο».
  • Στη Ζάκυνθο, εκδήλωση στο θεατράκι με θέμα «Ναρκωτικά - πρόταση και στάση ζωής και αγώνα» και ομιλητή τον Σπ. Μαρίνη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Στον Πύργο, εκδήλωση με το ίδιο θέμα και ομιλητές τον Γ. Σιδέρη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και τον Κ. Αλεξίου, στέλεχος της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ. Θα προβληθεί DVD και θα γίνει συναυλία.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ