Παρασκευή 27 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αρμόδια αρχή η ΕΕΤΤ

Η κυβέρνηση «πέρασε» τροπολογία που αφορά το νόμο για τη συγκέντρωση από το νομοσχέδιο «Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε χτες στη Βουλή.

Η τροπολογία αποσαφηνίζει ότι αρμόδια αρχή που θα επιβάλει μέτρα για την εκπομπή όλων ανεξαιρέτως των αδειοδοτηθέντων παρόχων της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης θα είναι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρώτη παράγραφο της τροποποίησης, η ΕΕΤΤ εφόσον διαπιστώσει, μετά από έρευνα της αγοράς των υπηρεσιών μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και δικτύων διανομής ραδιοτηλεοπτικού περιεχομένου σε τελικούς χρήστες, ότι οι πάροχοι δικτύου είτε υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών κατέχουν σημαντική ισχύ στην εν λόγω αγορά, μπορεί να επιβάλει σε αυτούς τα κατάλληλα μέτρα κατά τη διάθεση του δικτύου τους ή κατά τη μεταφορά του σήματος σε δίκτυα. Ολα αυτά, όπως αναφέρεται στην τροπολογία, έχουν ως σκοπό να «παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς όλους ανεξαιρέτως τους αδειοδοτηθέντες παρόχους περιεχομένου επίγειας ψηφιακής ραδιοτηλεοπτικής εκπομπής ελεύθερης λήψης με ίσους όρους και χωρίς να παραβιάζονται οι αρχές του υγιούς ανταγωνισμού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ