Τρίτη 24 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σήμερα σε Αθήνα και Λάρισα

Οι Οργανώσεις Καλλιτεχνών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στην Αθήνα διοργανώνουν σήμερα και αύριο τις εκδηλώσεις τους στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ. Σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ., θα γίνει στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», βιβλιοπαρουσίαση του έργου «Μάνος Κατράκης. Στη ζωή, τη σκηνή και την οθόνη» και θα ακολουθήσει προβολή αφιερωμένη στη ζωή του μεγάλου επαναστάτη καλλιτέχνη (είσοδος ελεύθερη). Αύριο Τετάρτη, οι εκδηλώσεις τους περνούν στο «Συρμό», όπου θα παρουσιαστεί χορόδραμα από την ομάδα χορού της ΚΝΕ και θα γίνουν συναυλίες ροκ και ρεμπέτικου τραγουδιού. Οι εκδηλώσεις της Τετάρτης στο «Συρμό» αρχίζουν στις 8.30 μ.μ. και η είσοδος είναι 3 ευρώ.

Σήμερα Τρίτη, εκδήλωση του Φεστιβάλ γίνεται και στο Βύρωνα, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ταπητουργείου, με θέμα την πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Θα μιλήσουν ο Ηλίας Μιχαλαρέας, πρόεδρος του ΕΣΥΝ και επιστημονικός υπεύθυνος του «18 Ανω» και η Αφροδίτη Ρέτζιου, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Μεθαύριο Τετάρτη, επίσης στην Καισαριανή, στις 8 μ.μ., στο Σκοπευτήριο, εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΚΝΕ και την προσφορά της στους μαθητικούς αγώνες και το κίνημα Παιδείας. Θα μιλήσει η Χαρά Παπαϊωάννου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Μαθητικό Φεστιβάλ στη Λάρισα

Το ραντεβού των μαθητών της Λάρισας με το Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ είναι σήμερα, με πλήθος εκδηλώσεων που ξεκινούν στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Πολλά νεανικά ερασιτεχνικά και μαθητικά συγκροτήματα θα ανέβουν στη σκηνή του Φεστιβάλ να το γεμίσουν με τους ήχους τους, ενώ ακόμα το πρόγραμμα περιλαμβάνει το θεατρικό «Che: Το κεντρί που μας παρακινεί σε νέες μάχες» από τη μαθητική θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, ένα μικρό αφιέρωμα με τίτλο «Η δράση του ΚΚΕ για την προστασία του Περιβάλλοντος» και ομιλία του Θοδωρή Αναπλιώτη, μέλους του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας. Ακόμα θα γίνει συνάντηση νέων καλλιτεχνών, συζήτηση για τα ναρκωτικά και βιντεοπροβολές για τα PC Games, την αντιιμπεριαλιστική πάλη της ΚΝΕ, για τον Τσε Γκεβάρα, ενώ θα προβληθεί και η ταινία «Sisco» του Μάικλ Μουρ.

Στον Πειραιά

Το Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ την Παρασκευή 27 Ιούνη και το Σάββατο 28 Ιούνη πάει στον Πειραιά. Στο Πάρκο Δηλαβέρη, που φιλοξενούνται οι εκδηλώσεις, θα λειτουργούν διάφορα θεματικά περίπτερα, η είσοδος για κάθε μέρα είναι 3 ευρώ και οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 7.30 μ.μ. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Παρασκευή 27 Ιούνη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα. Εκδήλωση με θέμα «Πασαλιμάνι 1923 Αύγουστος - Το ματοκύλισμα της μεγάλης απεργίας». Μουσικό αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι με τον Δημήτρη Κοντογιάννη. Συναυλία με τον Λάκη Παπαδόπουλο.

ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ: Εκδήλωση με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά», προβολή με θέμα τα ναρκωτικά και προβολή για τα PC games.

  • Σάββατο 28 Ιούνη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα. Στις 9 μ.μ., ομιλία του Γιάννη Πρωτούλη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ. Συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο. Λαϊκό γλέντι.

ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ: Συζήτηση με θέμα: «Η εισαγωγή στα ΑΕΙ - ΤΕΙ και τελευταίες εξελίξεις - Τι σχολείο θέλουμε». Προβολή DVD με θέμα τον «Ριζοσπάστη». Προβολή με θέμα «Η ιστορία του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ