Τρίτη 24 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΠΟ
Εμμένει στον αυταρχισμό

Από παλαιότερη κινητοποίηση συμβασιούχων του ΥΠΠΟ έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Από παλαιότερη κινητοποίηση συμβασιούχων του ΥΠΠΟ έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Συνεχίζει τον κατήφορο του αυταρχισμού το ΥΠΠΟ, σέρνοντας τους εργαζομένους στα δικαστήρια, για δεύτερη φορά την τελευταία βδομάδα, απαιτώντας να χαρακτηριστεί ως «παράνομη και καταχρηστική» και η αυριανή προαναγγελθείσα απεργία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και του Ενιαίου Συλλόγου των εργαζομένων στο ΥΠΠΟ Αττικής - Στερεάς!

Η δίκη είναι προγραμματισμένη για σήμερα (10 π.μ.), ενώ η αυριανή 24ωρη απεργία θα συνοδευτεί από συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Στη δίκη της προηγούμενης βδομάδας, εκτός των δικηγόρων του υπουργείου, κατέθεσε κατά των εργαζομένων και ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης, Δ. Παντερμαλής. Ο οποίος, σύμφωνα με τους εργαζομένους, είπε ότι το Μουσείο Ακρόπολης θα έπρεπε να γίνει νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ), όμως η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμη ώριμη να δεχτεί κάτι τέτοιο! Ο,τι ακριβώς είπε ο υπουργός Πολιτισμού, Μιχ. Λιάπης, παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο για το Μουσείο Ακρόπολης, με το οποίο καθίσταται ΝΠΔΔ, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για πλήρη ιδιωτικοποίησή του και διαχείρισή του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου, σταμάτημα των απολύσεων και επαναπρόσληψη των απολυμένων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, στελέχωση και χρηματοδότηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας κ.ά.

Θυμίζουμε ότι, όπως κατήγγειλαν με ανακοινώσεις τους ο ΣΕΑ και ο Ενιαίος Σύλλογος, το ΥΠΠΟ προχώρησε και σε «φακέλωμα» των απεργών, ζητώντας από τις Διευθύνσεις τα ονόματά τους! Την ίδια στιγμή τα προβλήματα στην Αρχαιολογική Υπηρεσία οξύνονται και «λύνονται» με νέες «γενιές» εργασιακής ομηρίας, αλλά και μαύρης, ανασφάλιστης εργασίας, μέσω προγραμμάτων «Stage».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ