Σάββατο 21 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Απεργιακή κλιμάκωση σε οικοδόμους και ιδιωτική Υγεία

Με εντατικούς ρυθμούς η Ομοσπονδία και τα Συνδικάτα προετοιμάζουν στα γιαπιά και τα εργοτάξια την επιτυχία της κινητοποίησης στις 25 του Ιούνη. Μια μέρα πριν, η απεργία της ΟΣΝΙΕ

Με συγκεκριμένο και καθημερινό σχέδιο δράσης, οι κλαδικές Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις επόμενες μέρες τη μάχη των Συμβάσεων, απαιτώντας μισθούς και μεροκάματα στο ύψος των πραγματικών αναγκών, σαν ελάχιστη ασπίδα προστασίας των εργαζομένων από την πολιτική της ακρίβειας που σαρώνει τα λαϊκά εισοδήματα.

Τόσο οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, όσο και οι προχτεσινές μαζικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε περισσότερες από 40 ακόμα πόλεις, φανέρωσαν τη συσσωρευμένη λαϊκή αγανάκτηση για την κοροϊδία που υφίστανται οι εργαζόμενοι από τους βιομήχανους, τα κόμματά τους και τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους, αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν να πλατύνει η συσπείρωση των δυνάμεων εκείνων που διεκδικούν μισθούς και δικαιώματα με βάση το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Μετά τους Λογιστές και τους εργαζόμενους στο Φάρμακο, η απεργιακή σκυτάλη περνάει στις 24 του Ιούνη στους εργαζόμενους της ιδιωτικής Υγείας, οι οποίοι διοργανώνουν και απεργιακές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις. Ενώ μια μέρα μετά, στις 25 του Ιούνη, απεργούν πανελλαδικά οι οικοδόμοι, με απόφαση της ταξικής τους Ομοσπονδίας. Η συγκέντρωση της Αθήνας θα γίνει στις 10 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

Ηδη, στα μεγάλα εργοτάξια όλης της χώρας, εξορμούν στελέχη της Ομοσπονδίας και των Συνδικάτων, καλώντας τους εργαζόμενους, Ελληνες και μετανάστες, να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην αδιαλλαξία των εργοδοτών, να νεκρώσουν την άλλη Τετάρτη τα γιαπιά και τα μεγάλα έργα. Να απαιτήσουν, παράλληλα, την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τελευταίο το νόμο Πετραλιά, που εκτός όλων των άλλων αυξάνει τα ελάχιστα ένσημα που απαιτεί το ΙΚΑ για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, πετώντας χιλιάδες οικοδόμους και άλλους εργαζόμενους έξω από στοιχειώδεις υπηρεσίες Υγείας.

Για την παρουσίαση των αιτημάτων των οικοδόμων, με ιδιαίτερη αναφορά στους εργάτες που δουλεύουν στην κατασκευή του Μετρό, το Συνδικάτο της Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για την Τρίτη, στις 12.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Παράλληλα με τους οικοδόμους και τους εργαζόμενους στην ιδιωτική Υγεία συνεχίζουν την πάλη τους και οι εργατοϋπάλληλοι των άλλων κλάδων:

  • Η Ομοσπονδία Φαρμάκου έχει ήδη αποφασίσει την κήρυξη νέας απεργίας σε ανοιχτή ημερομηνία, μετά την απεργία στις 2 του Ιούνη.
  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών διοργανώνει συγκέντρωση στις 26 του Ιούνη στην Αθήνα (7 μ.μ., γραφεία της Ομοσπονδίας).
  • Η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών έχει αποφασίσει συγκέντρωση για τις 26 του Ιούνη, στις 7 μ.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας και πορεία στον ΣΕΒ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας στις 8 Νοέμβρη(2018-10-04 00:00:00.0)
Πρόγραμμα δράσης και σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά(2010-06-10 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις σήμερα(2008-06-26 00:00:00.0)
Απεργιακή αναμέτρηση σε οικοδόμους και ιδιωτική Υγεία(2008-06-24 00:00:00.0)
Ταξική αναμέτρηση σε διπλό και ενιαίο μέτωπο(2008-06-19 00:00:00.0)
Κορυφώνεται η μάχη της απεργίας(2006-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ