Σάββατο 21 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΖΩΝΗΣ
Ανυποχώρητη πάλη για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες

Δε δουλεύουν σήμερα και αύριο, με παύσεις εργασιών συνεχίζουν από Δευτέρα. Δυναμώνει το κύμα της αλληλεγγύης

Από προηγούμενη μαζική συγκέντρωση των εργατοτεχνιτών της Ζώνης στο Πάρκο του Σχιστού
Από προηγούμενη μαζική συγκέντρωση των εργατοτεχνιτών της Ζώνης στο Πάρκο του Σχιστού
Με οργανωτή του αγώνα τους τα ταξικά τους Σωματεία και όπλο το κύμα αλληλεγγύης που έχει εκφραστεί από πλήθος σωματείων, οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, συνεχίζουν τον αγώνα για να αποκρούσουν την έφοδο των επιχειρηματιών του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού (ΒΙΠΑΣ ΑΕ) στο νομοθετικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης και δράσης. Επίθεση που εκφράστηκε και με την εν κρυπτώ απομάκρυνση από τη ΒΙΠΑΣ του κοντέινερ που είχαν στήσει οι εργάτες για να στεγάσουν τα σωματεία τους.

Οπως αποφάσισαν μέσα από συλλογικές διαδικασίες, δε θα δουλέψουν σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, ενώ από τη Δευτέρα, συνεχίζουν με παύσεις εργασιών. Απαιτούν την εφαρμογή του άρθρου 16 του νόμου 1264 που σημαίνει να δοθεί από τους εργοδότες κάθε διευκόλυνση (χώρος για γραφεία και χώρος για συνελεύσεις) στα σωματεία για να αναπτύξουν ανεμπόδιστα τη συνδικαλιστική τους δράση. Απαιτούν ακόμα ιατρείο πλήρως επανδρωμένο και εξοπλισμένο (οπωσδήποτε ασθενοφόρο) και πυροσβεστικό σταθμό.

Σε δελτίο Τύπου τα Σωματεία της Ζώνης επισημαίνουν ότι στο ΔΣ της ΒΙΠΑΣ συμμετέχουν η κυβέρνηση μέσω εκπροσώπου του υπουργείου Ανάπτυξης, η νομαρχία Πειραιά και ο δήμος Περάματος. Καλούν τα κόμματα της Βουλής «να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την πρωτοφανή για τα σημερινά δεδομένα ενέργεια του ΔΣ της ΒΙΠΑΣ ΑΕ». Ειδικά η κυβέρνηση «να ξεκαθαρίσει τη θέση της» για την εφαρμογή του 1264 «και να ενημερώσει τον ελληνικό λαό» αν έχει πρόθεση να επαναφέρει «τα ζητήματα δημοκρατίας στους χώρους δουλειάς στα χρόνια του χουντικού καθεστώτος». Καλούν τα δημοτικά συμβούλια των δήμων Πειραιά, τη νομαρχία, όλα τα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, τη ΓΣΕΕ και μαζικούς φορείς να πάρουν θέση στο πλευρό τους.

Στη λίστα των δεκάδων πλέον ανακοινώσεων αλληλεγγύης προστέθηκαν ακόμα το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ