Παρασκευή 20 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ
«Μπαλάκι» μεταξύ των αρμοδίων

Συνεχίζεται σήμερα η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Δέκτες του κυβερνητικού εμπαιγμού έγιναν χτες για ακόμα μια φορά οι σχολικοί φύλακες, οι οποίοι πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, απαιτώντας να αναγνωριστούν συνταξιοδοτικά τα έτη προϋπηρεσίας τους. Η υπουργός Απασχόλησης επί της ουσίας δεν απάντησε στο αίτημά τους και τους παρέπεμψε στο υπουργείο Εσωτερικών. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πραγματοποίησαν χτες 4ωρη στάση εργασίας, συμπαραστεκόμενοι στους σχολικούς φύλακες και διεκδικώντας μια σειρά αιτημάτων.

Οι απεργοί σχολικοί φύλακες και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη και από εκεί με πορεία κατέληξαν στο υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον κλάδο κατήγγειλαν για ακόμα μια φορά ότι και η χτεσινή τοποθέτηση των αρμόδιων υπουργών επιβεβαιώνει ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι ενιαία και στόχο έχει τη συνεχή αφαίρεση δικαιωμάτων από τους εργαζόμενους.

Χρηματοδότηση του προγράμματος από τον κρατικό προϋπολογισμό και μόνιμη - σταθερή δουλειά για όλους διεκδικούν και οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που από χθες πραγματοποιούν 48ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι του προγράμματος στη Θεσσαλονίκη, χθες το πρωί, έκαναν συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Ανάλογη συγκέντρωση έγινε και στη Λάρισα. Σήμερα οι απεργοί διοργανώνουν πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ