Παρασκευή 20 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΕΒΕΖΑ
Συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία

Ο μονόδρομος της ρήξης με την εφαρμοζόμενη πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας, που βιώνουν από πρώτο χέρι εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα της Πρέβεζας, ήταν το κεντρικό μήνυμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην πόλη με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ και της παράταξης «Δημοτική Συσπείρωση».

Από την εισήγηση αλλά και από τις τοποθετήσεις όσων συμμετείχαν, ανάμεσά τους και εργαζόμενοι από το χώρο της Υγείας, εκπρόσωποι από τα Σωματεία Οικοδόμων και Συνταξιούχων ΙΚΑ, την ΕΛΜΕ και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρέβεζας, κοινή ήταν η διαπίστωση πως η παροχή των υπηρεσιών υγείας βρίσκεται πίσω από τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στις αυξημένες πληθυσμιακές υγειονομικές ανάγκες του Νομού Πρέβεζας και των γύρω περιοχών.

Ενα από τα σημαντικά ζητήματα που απασχόλησε τη σύσκεψη ήταν και το ζήτημα της άμεσης ανέγερσης και λειτουργίας νέου νοσοκομείο με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους. Εκφράστηκε η κατηγορηματική αντίθεση στην παραχώρηση δημοτικής έκτασης για δημιουργία νοσοκομείου με ΣΔΙΤ. Ζήτημα, το οποίο η πλειοψηφούσα δημοτική αρχή (ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ) αποφεύγει επιμελώς να θίξει, παρά το ότι υπάρχει παλαιότερη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με την οποία παραχωρείται έκταση 50 στρεμμάτων στο Μύτικα για δημιουργία νέου νοσοκομείου, με αποκλειστική κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση αναδείχτηκε η ανάγκη το ζήτημα για αποκλειστικά καθολική δημόσια και δωρεάν υγεία να γίνει υπόθεση των εργαζομένων και του λαού. Στο πλαίσιο αυτό συστάθηκε συντονιστική επιτροπή και αποφασίστηκε η ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ