Παρασκευή 20 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΙΛΟΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Αντιδράσεις για την πολιτική συρρίκνωσης - ιδιωτικοποίησης

Την πολιτική συρρίκνωσης και απαξίωσης του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) προς όφελος των ανταγωνιστών της κατήγγειλαν χτες οι τεχνικοί αεροπλάνων, οι οποίοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών.

Παράλληλα, οι πιλότοι της εταιρείας γνωστοποιούν ότι θα υποβάλουν μηνυτήρια αναφορά κατά της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων διοικήσεων των «Ολυμπιακών Αερογραμμών», μετά τις απώλειες των τριών δικαιωμάτων προσγείωσης (σλοτ) στα αεροδρόμια Φρανκφούρτης, Μονάχου και Γκάτγουικ (Λονδίνο).

Την ίδια ώρα, η διοίκηση των ΟΑ ουσιαστικά προαναγγέλλει την απεμπόληση και άλλων δικαιωμάτων πτήσεων σε μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης, προβάλλοντας ως πρόσχημα «την ανάγκη για περαιτέρω μείωση των δαπανών, αλλά και για συνεχή εξορθολογισμό δρομολογίων και συχνοτήτων».

Με τη χτεσινή τους παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών οι τεχνικοί αεροπλάνων του ομίλου επιδίωξαν συνάντηση με τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος - κατά δήλωση συνεργατών του - απουσίαζε από το γραφείο του. Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων Τεχνικών Ενώσεων των ΟΑ κατέθεσαν υπόμνημα - καταγγελία, δήλωσαν ότι είναι αντίθετοι με κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση του ομίλου και αποχώρησαν από το υπουργείο.

Το προεδρείο της Ενωσης Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (πιλότοι), όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αποφάσισε ομόφωνα να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των διοικήσεων των ΟΑ τα τελευταία χρόνια, «για την ήδη επελθούσα ανεπανόρθωτη ζημία σε βάρος της περιουσίας της εταιρείας». Επίσης, καταγγέλλει ότι δεν τηρήθηκε η δέσμευση του υπουργού Κ. Χατζηδάκη ότι όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν δε θα υπάρξουν αλλαγές και αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία των ΟΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ