Τετάρτη 18 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Πλατιά ανταπόκριση

Σε μια ανάπαυλα από την εξεταστική. Με τις συζητήσεις να φουντώνουν, να βάζουν στο επίκεντρο την απάντηση που πρέπει να δώσει το φοιτητικό κίνημα στην εντεινόμενη επίθεση στην ανώτατη εκπαίδευση από την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Μια πρώτη ανάσα δροσιάς ήταν το φεστιβάλ της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ και της Αχτίδας ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Γεωπονική Σχολή.

«Με πρωτοπόρα θεωρία πρωτοπόρα δράση για το μέλλον μας το σοσιαλισμό». Το σύνθημα του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ δεσπόζει στο χώρο, τα ταμπλό αγκαλιάζουν τόσο το ταξίδι στις στιγμές της πάλης του λαού με πρωτοπόρες τις δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όσο και κάθε πλευρά της ζωής της νεολαίας. Οι χιλιάδες νέοι και νέες, φοιτητές και φοιτήτριες, που πλημμύρισαν τον αύλιο χώρο της Γεωπονικής, ανταποκρίθηκαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους σε όλες τις εκδηλώσεις. Για ακόμα μια φορά, οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις έδειξαν ότι δίνουν αγωνιστική απάντηση σε όλα τα ενδιαφέροντα και τις ανησυχίες των νέων ανθρώπων. Ο κινηματογράφος προσέλκυσε το ενδιαφέρον των νέων, το σκάκι δεν άδειασε στιγμή, οι δυο σκηνές με συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις προσήλωσαν το ενδιαφέρον των φοιτητών, ενώ απαραίτητη ήταν μια στάση στο βιβλιοπωλείο γιατί «η γνώση σπάει τις αλυσίδες».

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία εκπροσώπων ταξικών σωματείων και συλλόγων στο χώρο του φεστιβάλ, με τραπεζάκια, υλικό και ανακοινώσεις. Δεκάδες νέοι φοιτητές στάθηκαν στα τραπεζάκια και κουβέντιασαν με τους συναδέλφους τους για τις συνθήκες εργασίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις δυσκολίες να συνδυαστεί η δουλειά με τις σπουδές. Και έκαναν ένα βήμα, υπέγραψαν αίτηση για το σωματείο τους, έδωσαν το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.

Το ενδιαφέρον των νέων για το σοσιαλισμό αναδείχτηκε ιδιαίτερα στην εκδήλωση - συζήτηση για το σοσιαλισμό που έγινε το Σάββατο το απόγευμα με ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Φοιτητές και φοιτήτριες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία, ενώ η συζήτηση φούντωσε, με ερωτήσεις και σκέψεις, αναδεικνύοντας το μεγάλο ενδιαφέρον της νεολαίας για το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, τον προβληματισμό για τις αιτίες των ανατροπών. Ο ενθουσιασμός και η μαχητικότητα ήταν πανταχού παρόντες την Κυριακή, στην κνίτικη ομιλία του Γιάννη Πρωτούλη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

Η μουσική και ο χορός πήραν τη σκυτάλη τις βραδινές ώρες, με νεανικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα και με δυο μεγάλες συναυλίες, το Σάββατο με τον Λάκη Παπαδόπουλο και την Κυριακή με τον Μίλτο Πασχαλίδη να «δονούν» το χώρο σε γνωστές αγαπημένες μελωδίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τους φοιτητές Ιατρικής(2022-10-11 00:00:00.0)
Μια μεγάλη νεολαιίστικη πολιτική γιορτή(2011-06-15 00:00:00.0)
Σήμερα το φεστιβαλικό ραντεβού των φοιτητών(2011-06-11 00:00:00.0)
Δε θα περάσει η τρομοκρατία και ο αντικομμουνισμός(2009-03-21 00:00:00.0)
Εγινε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο των εκδηλώσεων στη Γεωπονική(2008-06-18 00:00:00.0)
Ζωντανό μάθημα Ιστορίας και περηφάνιας(2007-12-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ