Σάββατο 14 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΑΙΩΝΑΣ
Αγώνας για να μη δοθεί το «φιλέτο» σε επιχειρηματίες

Τις πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την εμπορευματοποίηση του Ελαιώνα, αλλά και για το πρόβλημα της καύσης των καλωδίων που αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τους κατοίκους του Ταύρου, ανέδειξαν ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Κώστας Μαρκέτης και ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία Ταύρου», Δημήτρης Χερουβείμ, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μπροστά από το Δημαρχείο Ταύρου, που έγινε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Κατοίκων, ο Κ. Μαρκέτης επισήμανε πως «το θέμα της καύσης των καλωδίων είναι καθαρά πολιτικό, αλλά και είναι ένα μέρος του γενικότερου προβλήματος του Ελαιώνα». Υπογράμμισε μάλιστα πως «το πρόβλημα στον Ελαιώνα, στο Γουδή, στο Ελληνικό είναι ότι οι περιοχές είναι "φιλέτα" για το μεγάλο κεφάλαιο». Αμοιρος ευθυνών δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που «αβαντάρει τις αποσπασματικές πράξεις εφαρμογής και τοπικές τροποποιήσεις του ρυμοτομικού σχεδίου. Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας ψήφισε μαζί με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ το Πρότυπο Καινοτόμο Σχέδιο Ανάπτυξης που τροποποιεί οικοδομικά τετράγωνα και το μετατρέπει σε εμπορευματικό σταθμό αυτοκινήτων».

Για να λυθεί το πρόβλημα, λοιπόν, ο χώρος «πρέπει να αντιμετωπιστεί ενιαία, όχι αποσπασματικά, να γίνει χώρος πράσινου και αναψυχής, με ήπιες αθλητικές δραστηριότητες, δοσμένο στο λαό όλου του Λεκανοπεδίου».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία Ταύρου» Δ. Χερουβείμ επισήμανε πως «το πρόβλημα του περιβάλλοντος δεν είναι ξεκομμένο από τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Δεν είναι ξεκομμένη η καύση των καλωδίων από τις μεθοδεύσεις που γίνονται από τον Ελαιώνα. Είμαστε κατά της καύσης, αλλά για να έχει αυτός ο αγώνας προοπτική, πρέπει να βλέπουμε το δάσος και όχι μόνο το δέντρο». Τέλος, κάλεσε τους κατοίκους να συντονίσουν τα βήματά τους με όλους τους μαζικούς φορείς του δήμου, σε ενιαία δράση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συζήτηση για τους καταυλισμούς Ρομά στην Αττική(2011-12-20 00:00:00.0)
Παρέμβαση για να ζουν οι Ρομά σε ανθρώπινες συνθήκες(2011-06-16 00:00:00.0)
Ψηφοδέλτιο νίκης για το Δήμο Ταύρου(2002-10-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ