Τετάρτη 11 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΕΙ»: «Οι Ιρλανδοί θα είναι τα πρώτα θύματα ενός "όχι" στο δημοψήφισμα της 12 Ιουνίου για την επικύρωση της συνθήκης της Λισαβόνας, προειδοποίησε χθες ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ: «Δυναμίτη στο δικαίωμα της απεργίας βάζει η κυβέρνηση με τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης (...) δίνεται στον πρόεδρο των Εφετών η δυνατότητα επί πρωτόδικης απόφασης που έκρινε νόμιμη μια απεργιακή κινητοποίηση να ορίζει δικάσιμο εντός 48 ωρών αλλά κυρίως να ορίζει και τη σύνθεση του δικαστηρίου που θα εκδικάσει την τελεσίδικη πλέον απόφαση» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ: «Υπό την πίεση της λαϊκής δυσφορίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μαζί με τις ενώσεις καταναλωτών οργανώνουν για τις 19 Ιουνίου συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας και της αισχοκέρδειας (...) πρέπει το συνδικαλιστικό κίνημα να πρωτοστατήσει για τη δημιουργία καταναλωτικών συνεταιρισμών που θα αναμετρηθούν με την αισχροκέρδεια» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΡΙΞ' ΤΟ ΕΞΩ: «Εκτός από τους πόνους που εμφανίζονται τοπικά, το στρες από τα χρέη μπορεί ακόμη να αποτελέσει τη βασική αιτία βαριάς κατάθλιψης, καρδιακών επεισοδίων και να επιδεινώσει τον πόνο που προκαλείται από έλκη (...) 10-16 εκατ. Αμερικανοί υποφέρουν εξαιτίας των οφειλών τους και των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων (...) κατά τη διαχείριση του στρες ο οργανισμός απελευθερώνει αδρεναλίνη και την ορμόνη του στρες την κορτιζόλη. Αν όμως παραμείνει σε αυτήν την κατάσταση αρκετό καιρό, οι συγκεκριμένες ουσίες μπορούν να γίνουν επικίνδυνες και να προκαλέσουν χάος στα συστήματα του οργανισμού» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ