Τρίτη 10 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΕΙΣΜΟΣ 6,5 ΡΙΧΤΕΡ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να φιλοξενηθούν στα μεγάλα ξενοδοχεία οι πληγέντες

Associated Press

Αμεσα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από το σεισμό ζητεί με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ.

«Ειδικά για την αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών από το σημερινό σεισμό και ειδικά για όλους όσοι είδαν να καταστρέφονται τα σπίτια τους σε όλη την Ηλεία - τονίζεται στην ανακοίνωση - να παρθούν μέτρα και να φιλοξενηθούν στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες του νομού μας. Αλλωστε, δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την ίδια την ανθρώπινη ζωή».

Στην ανακοίνωση, τονίζεται ότι ο τωρινός σεισμός - όπως και οι περσινές πυρκαγιές - έπληξε, κυρίως τα λαϊκά στρώματα «που ζουν κύρια σε κατοικίες οι οποίες έπρεπε το ίδιο το κράτος να έχει φροντίσει να ανακατασκευαστούν» αλλά και τους εργαζόμενους «οι οποίοι ζουν σε συγκροτήματα εργατικών κατοικιών».

Η ΝΕ Ηλείας του Κόμματος κάνει εκτενή αναφορά στις προτάσεις που το ΚΚΕ έχει καταθέσει - και έχουν προκλητικά αγνοηθεί από το επίσημο κράτος - για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας και προσθέτει:

«Το ΚΚΕ επισημαίνει στους εργαζόμενους, στους αγρότες και σε όλο το λαό του νομού μας ότι η αντισεισμική προστασία και θωράκιση της χώρας δεν είναι απλά μια τεχνοκρατική διαδικασία, που να απαιτεί μόνο μια επιστημονική, ερευνητική και τεχνική προσέγγιση, αλλά έχει σημαντικές κοινωνικοοικονομικές πτυχές. Οι πτυχές αυτές, είναι συνυφασμένες με τις καπιταλιστικές διαδικασίες παραγωγής. Βασίζεται στην εμπορευματοποίηση της γης και στην κερδοσκοπία και οδηγεί σε άναρχη δόμηση, μεγάλες οικιστικές πυκνότητες, εντατική χρήση της γης και στην έλλειψη προγραμμάτων λαϊκής στέγης.

Επομένως, για την αντιμετώπιση των αιτίων και των συνεπειών, απαιτείται μια τελείως διαφορετική κοινωνικοπολιτική αντίληψη για τη ζωή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων γενικότερα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ