Τρίτη 10 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΕΙΣΜΟΣ 6,5 ΡΙΧΤΕΡ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Τα ίδια και χειρότερα με τους πυρόπληκτους...

Την «τύχη» των πυρόπληκτων και ακόμα χειρότερα επιφυλάσσει για τους σεισμόπληκτους η κυβέρνηση. Εξαγγέλλει, συγκεκριμένα, τα ίδια μέτρα, θέτοντας όμως ακόμη περισσότερα γραφειοκρατικά εμπόδια.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε, μετά τη χτεσινοβραδινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κυβέρνηση θα μοιράσει ξανά το τριχίλιαρο, αλλά από την ερχόμενη Πέμπτη και μετά και μόνο από την Αγροτική Τράπεζα, όπου ο σεισμόπληκτος πρέπει να προσκομίσει ταυτότητα, βεβαίωση του Δημάρχου ότι είναι μόνιμος κάτοικος και βεβαίωση της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων. Επίσης:

  • Για την οικοσκευή «δίδονται 10.000 ευρώ σε αυτούς που τα σπίτια τους κατέρρευσαν ή κρίνονται κατεδαφιστέα».
  • Για την ανακατασκευή ή επισκευή κτιρίων θα ισχύσει ό,τι και για τους πυρόπληκτους. Δηλαδή «η ελληνική πολιτεία αναλαμβάνει δωρεάν την ανακατασκευή των κτιρίων που γκρεμίστηκαν ολοσχερώς ή θα γκρεμιστούν πια ως μη κατοικήσιμα και δωρεάν την επισκευή των κτιρίων που κρίνονται επισκευάσιμα».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι χορηγείται έκτακτο οικονομικό βοήθημα στους ΟΤΑ Α και Β βαθμού ως εξής: Από 200.000 ευρώ σε κάθε μια από τις Νομαρχίες Αχαΐας και Ηλείας και από 150.000 ευρώ σε καθέναν από τους σεισμόπληκτους Δήμους.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org