Τρίτη 10 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Αδύνατη όσο η επικοινωνία βρίσκεται στα χέρια του κεφαλαίου

Το ΚΚΕ καταψήφισε στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο

Η διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών δεν μπορεί να επιτευχθεί όσο ενισχύεται η κατασταλτική δράση ενάντια στο λαϊκό κίνημα και ταυτόχρονα το αγαθό της επικοινωνίας βρίσκεται στα χέρια του κεφαλαίου. Αυτό επισήμανε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου για τη διασφάλιση του επικοινωνιακού απορρήτου».

Ο Α. Κανταρτζής επισήμανε πως «η αντιμετώπιση δεν είναι απλώς θέμα νόμου», αναρωτώμενος: «Ποιος αλήθεια πιστεύει ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα σταματήσουν τη δράση τους οι μηχανισμοί παρακολούθησης και οι μυστικές υπηρεσίες;». Θύμισε ότι «τα τελευταία χρόνια ενισχύθηκαν όλοι αυτοί οι κατασταλτικοί μηχανισμοί» αφού «νομιμοποιήθηκε το ηλεκτρονικό φακέλωμα» και «με τη σύμφωνη θέση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε η συμφωνία Σένγκεν», καθώς και «ο ευρωτρομονόμος που επιτρέπει τη συλλογή και επεξεργασία στοιχείων». «Χωρίς παρακολουθήσεις δεν υπάρχουν στοιχεία», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, σημειώνοντας: «Οσα μέτρα κι αν πάρουν οι κυρίαρχες δυνάμεις δεν πρόκειται να σταματήσουν τη δράση των λαών. Τα μέτρα αυτά θα αχρηστευτούν».

Οσον αφορά στην τροπολογία του νομοσχεδίου που αφορά στο Εθνικό Συμβούλιο για θέματα Δικαιοσύνης ο Α. Κανταρτζής τόνισε πως «σήμερα θεσμοθετείται το δίκαιο των εκμεταλλευτών, σε μια ταξική κοινωνία», όπου «δεν μπορεί να υπάρξει διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής». Παράλληλα, με αφορμή τη συζήτηση επανέφερε το θέμα της ανάγκης σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το θέμα της «Ζήμενς».

Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «όσο η επικοινωνία θα βρίσκεται στα χέρια των επιχειρηματικών κολοσσών καμία διασφάλιση δε θα μπορεί να υπάρξει» αφού «οι ίδιοι επιχειρηματίες και οι όμιλοι θα έχουν και την ευθύνη για το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών», την ίδια ώρα που «η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών λειτουργεί χωρίς προσωπικό». «Θα έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τηλεφωνικά κέντρα που βρίσκονται μέσα σε επιχειρήσεις; Οχι», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Αχιλλέας Κανταρτζής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ