Τρίτη 10 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η κατά παραγγελία «βία»

«Σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών η έξαρση της βίας σε βάρος των δημοκρατικών διαδικασιών και των αιρετών πανεπιστημιακών οργάνων διαμόρφωσε το πολιτικό κλίμα που χρειαζόταν η κυβέρνηση για να προχωρήσει στην "επιβολή" της πλήρους εφαρμογής του νόμου. Οι τρόποι "επιβολής του νόμου" είναι δύο: η ενεργοποίηση των συνεπειών για όλες τις προθεσμίες (...) καθώς και η άσκηση πίεσης στα αρμόδια όργανα για να κάνουν χρήση όλων των ευχερειών που τους προσφέρει ο νέος νόμος, ιδίως η ρύθμιση για το άσυλο» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Το λάβαρο...

«"Καταδικάζετε τις βιαιοπραγίες στα Πανεπιστήμια;" Ενα ανόητο ή "εκ του πονηρού" ερώτημα που πάει κι έρχεται (...) μια γιγαντιαία επιχείρηση μετάθεσης μοιάζει να συντελείται εδώ. Οσο η καταδίκη εστιάζεται κατ' αποκλειστικότητα σε αυτό το σύμπτωμα τόσο η προσοχή απομακρύνεται από την εστία του προβλήματος (...) όσο τα συμπτώματα θα αναφέρονται σε αιτία, τα δεινά θα συσσωρεύονται. Προφανώς και δεν είναι, για παράδειγμα, η καθολική ψηφοφορία που ωθεί τους φοιτητές στη βίαιη ακύρωση των πρυτανικών εκλογών. Από αλλού τροφοδοτείται και αυτή η βία (...) έχει όνομα η πηγή αυτή. "Κρίση εμπιστοσύνης" ονομάζεται (...) κρίση εμπιστοσύνης που οδηγεί σε ακατάσχετη αιμορραγία. Να μένεις στην καταγγελία, στον αφορισμό, στη δαιμονοποίηση, κραδαίνοντας το λάβαρο της δημοκρατικής ευπρέπειας είναι σαν να θες να γιατρέψεις μια ακατάσχετη αιμορραγία με επιθέματα αραχνοΰφαντης γάζας. Αλλωστε το λάβαρο της δημοκρατικής ευπρέπειας σήμερα είναι τόσο κακοποιημένο και κακοφορμισμένο ώστε θυμίζει ιερόδουλο με παρθενορραφή που κραδαίνει τη σημαία της παρθενίας της!» (η καθηγήτρια στο Πάντειο Φωτεινή Τσαλίκογλου / ΤΑ ΝΕΑ).

Κατά φωνή

«Η δεξιά πρέπει να πέσει γρήγορα γιατί αν αφήσουμε την Ελλάδα στην ανομία, τότε θα συνεχιστεί ο καταστροφικός της κατήφορος και θα επικρατήσει το σλόγκαν "ο καθένας για τον εαυτό του και όποιος αρπάξει"» (ο Γ. Παπανδρέου στο συνέδριο της ΠΑΣΠ / ΤΑ ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ