Τρίτη 10 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ, Η «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ

ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: «Καλούμε για την ενίσχυση των στρατιωτικών και μη στρατιωτικών δυνατοτήτων διαχείρισης κρίσεων (...) επιβεβαιώνουμε την προσήλωσή μας στην Ατλαντική Συμμαχία (...) θεωρούμε ότι η Ατλαντική Συμμαχία και η Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας είναι συμπληρωματικές και συνιστούν τις δύο όψεις ενιαίας πολιτικής άμυνας και ασφάλειας, με πλήρη σεβασμό της αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ» (η κοινή διακήρυξη που υπέγραψαν Καραμανλής - Σαρκοζί / ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ)

ΕΝΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ: «Μεγάλες οι συμπτώσεις ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και γαλλική LCR (...) αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα μοιάζει πολύ με αυτό που γίνεται με την Επαναστατική Κομμουνιστική Λίγκα στη Γαλλία, το τροτσκιστικής αναφοράς σχήμα που δεσπόζει στο χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς. Οι ομοιότητες είναι πολλές (...) η τελευταία κρίσιμη σύμπτωση: Η γαλλική "Λίγκα" ετοιμάζεται να αυτοδιαλυθεί για να συμμετάσχει σ' ένα νέο κόμμα, το ιδρυτικό συνέδριο του οποίου θα γίνει τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο. Ανάλογες προτάσεις διατυπώνονται και στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το εγχείρημα φαντάζει δύσκολο να υλοποιηθεί» (ο Τάσος Παππάς στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΣΤΥΜΜΕΝΕΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ: «Οι κατασχέσεις σπιτιών σε περιοχές όπου κατοικούν στρατιωτικοί που υπηρετούν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν είναι τέσσερις φορές περισσότερες σε σχέση με τον αμερικανικό μέσο όρο (...) "πολεμήσαμε για την πατρίδα και τώρα πρέπει να πολεμήσουμε για να σώσουμε τα σπίτια μας" δηλώνει η Μονίκ Κέλι, ανάπηρη του πολέμου στο Ιράκ. "Αφού ζήσαμε με το άγχος του θανάτου στο Ιράκ, δε φανταζόμασταν ότι θα αντιμετωπίζαμε προβλήματα σαν αυτά όταν θα επιστρέφαμε πίσω". Τελευταία φορά που βετεράνοι πολέμου έχασαν σπίτια σε τέτοια έκταση ήταν την εποχή της μεγάλης ύφεσης. Τον Ιούνιο, μάλιστα, του 1932, 20.000 βετεράνοι του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στην Ουάσιγκτον, όπου τους απώθησε το ιππικό με ξιφολόγχες» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ