Τρίτη 10 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις για τα 90χρονα του ΚΚΕ

Συνεχίζονται οι πολύμορφες εκδηλώσεις για το γιορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Στην Καλλιθέα

Εκδήλωση τιμής στα 90 χρόνια του ΚΚΕ διοργανώνει η Αχτίδα Νοτίων Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ αύριο Τετάρτη 11/6, στις 7 μ.μ., στο Λασκαρίδειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλλιθέας (Λασκαρίδου και Φιλαρέτου), με θέμα: «Παράνομο Τυπογραφείο του ΕΑΜ - Παράνομος Τύπος του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσίαση - δρώμενο από την ΚΝΕ σχετικά με το ιστορικό της λειτουργίας του παράνομου τυπογραφείου του ΕΑΜ και τον παράνομο Τύπο του ΚΚΕ. Παρέμβαση από εκπρόσωπο της ΠΕΑΕΑ και μουσικό πρόγραμμα.

Στον Υμηττό

-- Εκδήλωση αφιερωμένη στο «Κάστρο του Υμηττού» και στην αντοχή, στην προσφορά και τις θυσίες του ΚΚΕ στους αγώνες του λαού, διοργανώνουν αύριο Τετάρτη η Νοτιοανατολική Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ και οι ΤΟ Ν/Α και Κ/Α Συνοικιών της ΚΝΕ, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Υμηττού. Θα μιλήσει ο Β. Τασούλας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ. Θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι της ΚΝΕ και της ΠΕΑΕΑ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ακόμα μουσικό και λογοτεχνικό αφιέρωμα στους τρεις ΕΠΟΝίτες του Κάστρου και θα κλείσει με πορεία μέχρι το Κάστρο όπου θα υπάρξει σύντομη τελετή.

Στην Εύβοια

-- Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 90χρονα του ΚΚΕ, η ΝΕ Εύβοιας διοργανώνει εκδήλωση για να τιμήσει τους αγωνιστές που εκτελέστηκαν στο νεκροταφείο του Αϊ Γιάννη στη Χαλκίδα, τον Απρίλη του 1949, Τ. Φίτσιο (δημοσιογράφος του «Ρ» και γραμματέας του ΕΑΜ Στερεάς), Δ. Βουραζόπουλο, Μαρία Λαφαζάνη, Αικ. Μελεμενή, Ευανθία Πάτσαλη, Αλίκη Τσουκαλά, Γ. Χάνο, Γ. Χριστοφορίδη. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 15/6, στις 11 π.μ., στην πλατεία Αγ. Νικολάου. Θα χαιρετίσουν οι Γ. Ζαγγανάς, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του «Ρ», Χ. Τσιντζιλώνης, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ, Δ. Δεμερτζής, εκδότης - δημοσιογράφος στη Χαλκίδα και εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης. Η κεντρική ομιλία θα γίνει από τον Θ. Παππά, γραμματέα της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ. Ποιήματα και τα τελευταία γράμματα του Τ. Φίτσιου από τη φυλακή θα διαβάσει η Μαρία Μυστριώτη, ποιήτρια και μέλος της ΕΕΛ.

Στη Μαγνησία

-- Την Κυριακή 15/6 στις 11.30 π.μ., στο «ΚΑΖΑΝΑΚΙ», η ΝΕ Μαγνησίας, το ΝΣ της ΚΝΕ και το παράρτημα Βόλου - Νέας Ιωνίας της ΠΕΑΕΑ, στα πλαίσια του γιορτασμού των 90χρονων του Κόμματος, συνδιοργανώνουν εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους εκτελεσμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ