Τρίτη 10 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φοβού τους Δαναούς...

Οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών των περισσότερο ανεπτυγμένων καπιταλιστικών χωρών - οι οποίες είναι ταυτόχρονα και μέλη της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του ΔΝΤ - βρίσκονται τις τελευταίες μέρες σε διαρκή συνεδρίαση. Ετσι στις συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών τόσο της ΕΕ (έγιναν στη Φραγκφούρτη) όσο και του ΟΟΣΑ (στο Παρίσι) εξετάστηκαν, εναλλακτικά σενάρια αντιμετώπισης της κρίσης που απειλεί την παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία.

Στις συνεδριάσεις αυτές, δε συζητούν μόνο για το πώς θα αποτρέψουν την όξυνση των οικονομικών προβλημάτων στις χώρες τους από την άνοδο των διεθνών τιμών πετρελαίου, τροφίμων, πρώτων υλών κλπ. Εξετάζουν, επίσης, και διάφορα μέτρα που θα πρέπει να πάρουν «συντονισμένα» οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών τους, προκειμένου να ξεγελάσουν τους θιγόμενους από την έξαρση της ακρίβειας και γενικότερα των νεοφιλελεύθερων επιλογών.

Στην ουσία, δηλαδή, εξετάζουν και την εξαγγελία κοινών μέτρων - όπως εξαγγελίες διαφόρων ψευτοεπιδομάτων στα αυξανόμενα λαϊκά νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης - με απώτερο στόχο να αποτρέψουν φαινόμενα κοινωνικών εκρήξεων και να περιορίσουν στο ελάχιστο τις αντιδράσεις των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ