Κυριακή 8 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ελεύθερες ακτές για όλο το λαό

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον αποκλεισμό της λαϊκής οικογένειας από τις παραλίες. Με δυναμικές κινητοποιήσεις διεκδικεί ανοιχτές ακτές για όλο το λαό και καλεί τους εργαζόμενους με όλες τους τις δυνάμεις να αντισταθούν στο «πλιάτσικο» που έχει στηθεί στο παραλιακό μέτωπο.

Οπως τονίζει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, «το μπάνιο, η θάλασσα, η σκιά, η δροσιά, ο αέρας έχουν γίνει πανάκριβο εμπόρευμα, απρόσιτο για τη λαϊκή οικογένεια, που βλέπει την ακρίβεια να της τρώει το εισόδημα και την ανεργία να μεγαλώνει».

«Το ΚΚΕ - συνεχίζει η ανακοίνωση - σε καλεί στο δρόμο της οργάνωσης της πάλης, της ανασύνταξης του λαϊκού κινήματος, της ανυπακοής και της αντιπαράθεσης. Μη δεχτείς νέα ληστεία. Μην ανεχτείς πια την κοροϊδία, δηλαδή την αύξηση ελεημοσύνης στους μισθούς, του ενός ευρώ την ημέρα, που υπέγραψε η πουλημένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ. Μην ανέχεσαι την πολιτική και τα ιδεολογήματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Προσπέρασε τον ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αφήνει άθικτη την πολιτική που εξυπηρετεί τα μονοπώλια, την πλουτοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Δραστηριότητες για το περιβάλλον

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ για το περιβάλλον. Συγκεκριμένα:

ΣΗΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ

-- Καμπάνια της Νοτιοανατολικής Αχτίδας της ΚΟΑ του ΚΚΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση των ακτών, για την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση του λαού.

-- Το πρωί, η Αχτίδα Α' Πειραιά διοργανώνει μαζική εξόρμηση στις παραλίες του Πειραιά (Πασαλιμάνι, Βοτσαλάκια) ενάντια στην ιδιωτικοποίησή τους.

-- Εξόρμηση των Κομματικών Οργανώσεων της Βορειοανατολικής Αττικής του ΚΚΕ σε Μαραθώνα - Σχοινιά, ενάντια στην εμπορευματοποίηση της παραλίας και την καταστροφή του δάσους, για την προστασία της υγείας των κατοίκων.

-- Στις 11 π.μ., συμβολική αλυσίδα σωτηρίας της λίμνης Κορώνειας στη Θεσσαλονίκη.

-- Στις 11 π.μ., ημερίδα για την αντιπλημμυρική προστασία από τη «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση» Δήμου Θερμαϊκού.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

-- Στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας εκδήλωση στην οποία θα προβληθεί βίντεο με θέμα: «Πυρκαγιές: Ενας χρόνος μετά...». Θα ακολουθήσει πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ