Κυριακή 8 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η θέση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ έχει παρέμβει με πολλούς τρόπους για τη στήριξη των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στην ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στις 4 Απρίλη του 2007, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι «το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", που απευθύνεται σε ηλικιωμένους και ΑμεΑ που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, από την έναρξη της λειτουργίας του (1997) είχε συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης χρηματοδότησης από την ΕΕ και τον κρατικό προϋπολογισμό, περιορισμένο χαρακτήρα, που δεν καλύπτει τις σοβαρές ανάγκες αυτών των τμημάτων του πληθυσμού».

Σημειώνεται, δε, ότι «τεράστιες είναι και οι ευθύνες των Δημάρχων που στηρίχτηκαν από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ, που έχουν την πλειοψηφία στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - την ΚΕΔΚΕ - που όχι μόνο ανέλαβαν ένα πρόγραμμα πέρα από τις αρμοδιότητες που έπρεπε να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και το συντήρησαν, περιορισμένα, με ελάχιστους πόρους, που και αυτοί δόθηκαν με καθυστέρηση».

Το ΚΚΕ «υποστηρίζει μια κοινωνική πολιτική με υπηρεσίες κοινωνικής και ιατρικής φροντίδας στο σπίτι, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των ηλικιωμένων, των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων, με ευθύνη του κράτους. Οι υπηρεσίες αυτές:

  • Να είναι πλήρως στελεχωμένες από ειδικευμένους στις αντίστοιχες ειδικότητες επιστήμονες, νοσηλευτικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, που να έχει αποκλειστική εργασία την κάλυψη αυτών των αναγκών, με ενιαία, μόνιμη, σταθερή σχέση εργασίας και αξιοπρεπή μισθό.
  • Να έχουν επαρκή και πλήρη κρατική χρηματοδότηση.
  • Να είναι ενταγμένες, μαζί με το προσωπικό τους, στο αρμόδιο υπουργείο και όχι στους ΟΤΑ.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, να παλέψουν για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε όλες τις βαθμίδες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ