Κυριακή 8 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Από τη Μάρνη στη Λιοσίων

Σε φροντισμένη συλλεκτική έκδοση και με μια μεταξοτυπία στο εξώφυλλο, κυκλοφόρησε «Η Μπαλάντα των Παιδιών της Πλατείας Βάθη» του εξαίρετου, πολυγραφότατου δημοσιογράφου και συγγραφέα, Τάκη Δ. Ψαράκη.

Μέσα από μικρά έμμετρα κείμενα, ο συγγραφέας «αναρωτιέται» αλλά και «αποκαλύπτει» το τι συμβαίνει γύρω από την πλατεία Βάθη, κάθε φορά που μια ομάδα παιδιών ετοιμάζεται να αφηγηθεί τη μικρή περιεκτική και ανοιχτή σε ποικίλους συνειρμούς «ιστορία» των δρόμων της: Ολοι τότε οι οδοί γεμίζουν από παιδιά - χθεσινά, σημερινά, κάθε ηλικίας - και μια παιγνιώδης διάθεση εγκαθιδρύεται στους μικρούς και μεγαλύτερους δρόμους. Τη Μάρνη, τη Μαιζώνος, την Ψαρών, τη Βερανζέρου, τη Βίκτωρος Ουγκώ, τη Φαβιέρου, τη Βατσαξή, την Παλαιολόγου, την Καρόλου, την Πούκεβιλ, την Κρήτης, την Τράιμπερ, την Ταρέλλα, την Καποδιστρίου, τη Χίου, τη Σωνιέρου, την Αγίου Παύλου, τη Νισύρου, τη Μάγερ, τη Σάμου, τη Σαχίνη, την Καπνοκοπτηρίου, την Καματερού, τη Χωματιανού, τη Λιοσίων.

Μια δροσερή και μεθυστική αύρα διαποτίζει τα κτίσματα, τις στέγες, τις αυλές, τα δώματα, τις ταράτσες αυτής της αθηναϊκής ενδοχώρας με τα σωζόμενα ακόμη κελύφη του παλαιού κάλλους της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ