Κυριακή 8 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ
Μπορεί η Εθνική, αν...

Eurokinissi

Την άποψή του, για τη συμμετοχή της Εθνικής, κατέθεσε στον «Ρ», ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και προπονητής Στ. Μανωλάς.

«Αν η Εθνική παρουσιαστεί με την εικόνα που έδειξε στα προκριματικά, θα περάσει στην επόμενη φάση. Αυτό θα είναι μεγάλη επιτυχία, αλλά νομίζω και το πιο δύσκολο. Αν τα καταφέρει και προκριθεί, εκτιμώ ότι στη συνέχεια θα έχει ευκολότερο έργο για να προχωρήσει.

Κρίσιμο είναι το ματς της πρεμιέρας. Η Σουηδία αγωνίζεται περίπου όπως και εμείς. Δε χρησιμοποιεί συνδυαστικό παιχνίδι σε μικρούς χώρους και φαντασία, δύσκολα φτάνει στο γκολ, παίζει με αντεπιθέσεις. Είναι μια ομάδα πολύ οργανωμένη, με αγωνιστική και τακτική πειθαρχία. Ξέρει ο καθένας το ρόλο του.

Ρωσία και Ισπανία είναι ποιοτικότερες ομάδες, αλλά δύσκολα μας κερδίζουν. Μας σέβονται πλέον, δε μας αντιμετωπίζουν όπως παλιά. Και βέβαια και εμείς δεν τους φοβόμαστε. Μεγάλο ρόλο παίζουν τρεις παράμετροι: Αυτό που λέμε "να βρεθεί η ομάδα στη μέρα της", η διαιτησία και η τύχη.

Στα δύο τελευταία φιλικά δε μ' εντυπωσίασε με την εμφάνισή της. Πρέπει να καθοριστεί η στρατηγική της ομάδας. Επίσης βγαίνει η κούραση (ψυχική, πνευματική, σωματική) όλης της χρονιάς. Οι παίχτες δεν είναι φρέσκοι. Πιστεύω πάντως ότι θα βρεθεί ο τρόπος και το κίνητρο να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Συνταγή επιτυχημένη δεν αλλάζει. Πρέπει να στηριχτεί η ομάδα στα πλεονεκτήματα, που την οδήγησαν και στην κατάκτηση του τίτλου. Καλή συνολική αμυντική λειτουργία, αξιοποίηση των κενών χώρων με αντεπιθέσεις, ταχύτητα και στημένες φάσεις. Για την Εθνική είναι πλεονέκτημα ότι διαθέτει πολλά παιδιά που σκοράρουν. Οι άλλες ομάδες δε διαθέτουν τέτοιον πλουραλισμό. Και βέβαια η ομοιογένειά της. Διαθέτει παίχτες που δουλεύουν πολλά χρόνια μαζί. Είναι ομάδα που δύσκολα την κερδίζεις».


Γ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ