Τρίτη 3 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Αγριες δολοφονίες συνδικαλιστών στην Κολομβία

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Να δικαιολογήσει την κολομβιανή κυβέρνηση επιχειρεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπως προκύπτει από την απάντησή του σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, με την οποία καταγγέλλει τις εκατοντάδες βίαιες επιθέσεις και δολοφονίες συνδικαλιστών και άλλων αγωνιστών της χώρας.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ «από τις αρχές του 2008, έχουν βασανιστεί και δολοφονηθεί άγρια δεκάδες στελέχη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στην Κολομβία, αυξάνοντας το "ρεκόρ" των εκατοντάδων δολοφονιών συνδικαλιστών και δημοσιογράφων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, και εκατοντάδες άλλοι έχουν βασανιστεί βάρβαρα. Υπεύθυνοι γι' αυτές τις δολοφονίες και τους βασανισμούς το ίδιο το κράτος και ο στρατός όπως επίσης παραστρατιωτικές ομάδες και ιδιωτικοί στρατοί των μεγαλογαιοκτημόνων. Οι ενέργειες αυτές στρέφονται ανοιχτά ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και εντείνουν το κλίμα τρομοκράτησης του κολομβιανού λαού, παρά τις λαϊκές αντιδράσεις, όπως αυτές αποτυπώθηκαν και στις πρόσφατες προεδρικές και τοπικές εκλογές».

Με την απάντησή του το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ακυρώνει ουσιαστικά και καθιστά χωρίς νόημα την όποια καταδίκη των δολοφονιών, αφού καλύπτει την κολομβιανή κυβέρνηση, που ενορχηστρώνει και οργανώνει τη δολοφονική επίθεση εναντίον του κολομβιανού λαού, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «έχει σημειώσει τα πρόσθετα μέσα που έχει διαθέσει η Κολομβιανή Κυβέρνηση για την προστασία των υπερμάχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των μαρτύρων, των δημοσιογράφων, των συνδικαλιστών και των άλλων προσώπων που διατρέχουν κίνδυνο». Σε άλλο σημείο της απάντησής του δε το Συμβούλιο «επικροτεί το γεγονός ότι η κολομβιανή κυβέρνηση βρίσκεται, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, σε τακτικό διάλογο με συνδικαλιστές και έχει διαθέσει πρόσθετους πόρους για την προστασία τους και για την προστασία υπερμάχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μαρτύρων και δημοσιογράφων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η ανησυχητική αυτή κατάσταση».

Αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι η ΕΕ, στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών σχεδίων της στηρίζει τις αντιδραστικές και αντιλαϊκές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής, αποτελώντας απειλή για τους λαούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα δολοφονία κομμουνιστή(2006-09-19 00:00:00.0)
Δολοφονία στελέχους του Κολομβιανού ΚΚ(2005-12-29 00:00:00.0)
Εντάλματα σύλληψης για το φόνο συνδικαλιστών(2004-09-09 00:00:00.0)
Δολοφονίες συνδικαλιστών(2003-11-06 00:00:00.0)
Κράτος τρόμου(1998-07-26 00:00:00.0)
Συμπαράσταση στον αγώνα του κολομβιανού λαού(1997-11-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ